Kongehus deler rørende julebillede
Prinsessa Sofia og prins Carl Philips to-årige søn, prins Alexander, har skubbet til julestemningen i Sverige. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix (arkiv)
To-årige prins Alexander har på Instagram taget juleglade svenskere med storm.

Iført nissehue og et glad julesmil har den svenske mini-prins, to-årige prins Alexander, taget Sverige med storm og fået julestemningen hinsidan op i gear.

Det er kong Carl 16. Gustav og dronning Silvias søn prins Carl Philip som på sin og hustruen prinsesse Sofias fælles profil på Instagram, der bringer et rørende billede af 39-årige prins Carl Philip og prins Alexander.

På billedet ser man far Carl Philip holde et juletræ, mens Alexander er temmelig begejstret. Det har flere end 26.000 følgere liket og kommenteret.

Ifølge Se og Hør får den svenske kongefamilie leveret juletræer, som bliver placeret de steder, hvor familien opholder sig.

Og det er ikke bare et lille juletræ til indkørslen og et større til stuen, der bringes til kongefamilien.

På det svenske kongehus' Instagram-profil kan man se en video, hvor en større kassevogn fyldes med juletræer. Det er studerende fra det svenske landbrugsuniversitet, som leverer juletræerne.

Det har været en tradition siden 1960'erne, og ifølge kongehuset har det i det svenske også ændret navnet på nordmannsgran til "kungsgranen".