Kommune om invalide Hanne i arbejdsprøvning: Der er ingen nedre grænse
Hedensted Kommune meddeler, at Hanne Poulsens sag skal vurderes af et tværfagligt rehabiliteringsteam, og at man derfor ikke for indeværende kan udtale sig om, hvordan hendes forløb vil forløbe videre. (Foto: Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix/arkiv)
"Så længe vi ser muligheder for progression, er der muligheder, og der kan vi gå ret langt ned."

Hanne Poulsen er blevet kaldt invalideret af lægeerklæringer og kan ikke gennemføre en arbejdsprøvning på bare én time. Hun har smerter og også Hanne Poulsens søn lider under moderens kamp med Hedensted Kommune.

Det skriver Avisen.dk lørdag.

Den seneste vurdering fra Hedensted Kommune er ifølge dokumenter, som Avisen.dk har fået indblik i, at Hanne Poulsen vil egne sig godt til et fleksjob på to timer om ugen.

Invalide Hanne klarede ikke arbejdsprøvning på én time - kæmper mod kommune

Men ifølge Hedensted Kommune er det vigtigt at se ud over lægeerklæringerne, og det er nødvendigt at arbejdsprøve. Det siger Allan Munkholm, leder af kommunens afdeling for rehabilitering. Han refererer til lovgivningen, der dikterer, at såfremt der er et udviklingspotentiale, skal det undersøges, og det hele skal indgå i en tværfaglig vurdering.

- Det er sådan, at lægeerklæringer indgår som en del af materialet, men de står ikke alene. De indgår som en del af den samlede vurdering, siger han.

Hedensted Kommune meddeler, at Hanne Poulsens sag skal vurderes af et tværfagligt rehabiliteringsteam, og at man derfor ikke for indeværende kan udtale sig om, hvordan hendes forløb vil forløbe videre.

Dog forklarer Allan Munkholm, er der ikke er noget odiøst i, at kommunen ad flere gange forsøger at arbejdsprøve ved meget lave ugentlige timetal. Sådan er lovgivningen nemlig, og der findes ikke nogen nedre grænse for arbejdsprøvninger.

- I enkelte tilfælde går vi meget langt ned i timeantal i arbejdsprøvninger. Men det er under forudsætning af, at der er en progression. Vi forsøger at behandle folk individuelt, siger Allan Munkholm.

Der er altså ingen nedre grænse for, hvor lavt et ugentligt timeantal I vil gå ned til i arbejdsprøvninger?

- Det er korrekt. Så længe vi ser muligheder for progression, er der muligheder, og der kan vi gå ret langt ned.

Helt ned til for eksempel en halv time om ugen?

- Det kunne man godt forestille sig, men det kommer jo an på, om man kan udvikle det. Noget af den største udvikling ser vi ofte fra et meget lavt timetal.

Hvad med fem minutter om ugen?

- Det har vi ingen eksempler på, men det kan ikke udelukkes. Der er ikke nogen klart defineret grænse, da vi, som loven siger, behandler borgerne individuelt, og derfor er vi nødt til at kigge på, hvad der ligger til grund for det lave timetal i opstarten.

Tilbage i Juelsminde føler Hanne Poulsen sig fanget i et udsigtsløst forløb og frygter en fremtid med voldsomme doser morfin og en forarmet søn. Næste etape for Hanne Poulsen er rehabiliteringsmødet i slutningen af september, hvor hendes videre forløb skal afklares.

via Listen To News