Kommune ændrer tilsyn efter Mern-sag

Sagen om vanrøgt af otte plejebørn på Sydsjælland får nu Vordingborg Kommune til at ændre tilsynet med plejeforældre.
Plejefamilien boede i Mern på Sydsjælland, og ifølge anklageskriftet har manden sparket, slået og truet otte plejebørn i mere end 20 år.
Plejefamilien boede i Mern på Sydsjælland, og ifølge anklageskriftet har manden sparket, slået og truet otte plejebørn i mere end 20 år. Foto: AP, Adrian Joachim / POLFOTO

En plejefar i Sydsjælland uddelte tæsk gennem 20 år til sine otte plejebørn uden, kommunen slog alarm.

Sådan ser politiet hverdagen hos en plejefamilie i byen Mern, og nu vil Vordingborg Kommune ændre sit tilsyn med deres plejeforældre.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse, hvor de samtidig frifinder sig selv og tilsynet med familien.

"Konklusionen er imidlertid, at dette ikke er tilstrækkelig sikret med den form og det indhold kommunens nuværende tilsyn har. Derfor er Vordingborg Kommune gået i gang med at ændre procedure og indhold af tilsynet," skriver Kommunaldirektør i Vordingborg, Tomas Therkildsen, i en pressemeddelelse.

Kommunen kommer ikke nærmere ind på, hvad ændringer vil være i forhold til det nuværende tilsyn.

Samtidig frifinder kommunen sig selv og skriver, at alle forpligtelser over for loven er overholdt.

Vordingborg Kommune har i dag sendt en redegørelse til socialministeren. Redegørelsen vil ikke være offentligt tilgængelig, da den indeholder personfølsomme oplysninger.

Socialminister Benedikte Kiær (K) har tidligere sagt, at hun vil skærpe kommunernes tilsynspligt med plejefamilier, så de skal møde børnene, uden at forældrene sidder ved siden af.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.