Kollegaer forsvarer doven prins
Prins William forener de mange royale pligter med et krævende arbejde som helikopterpilot. Foto: Stefan Rousseau/AP
Prins William bliver beskyldt for at pjække fra arbejdet, men beskyldningen holder ikke vand, lyder det fra hans arbejdsgiver.

Medierne har skrevet stolpe op og stolpe ned om prins Williams nye arbejde som pilot i en ambulancehelikopter. Prinsen skulle angiveligt være arbejdssky og tage alt for få vagter.

Historien om den dovne prins har svirret i flere britiske medier, men nu bliver William taget i forsvar af den velgørende organisation, han flyver for. Det skriver The Mirror.

- Vi føler alle sammen, at han er en del af holdet, sagde en talskvinde for The East Anglian Air Ambulance, der opererer i det østlige England.

- Som en velgørende organisation er vi glade for, at regionen har støttet prinsens arbejde, og at den har ladet ham fortsætte med sit job - et meget vigtigt job, som han er blevet valgt til at udføre.

Og taknemmeligheden er gengældt af prinsen, som begyndte i jobbet sidste juli, efter at han havde gennemgået den nødvendige træning.

- Hertugen er utroligt taknemmelig over at have fået muligheden for at udføre arbejdet med East Anglian Air Ambulance, siger en talsperson for prinsen og fortsætter.

- Det er en fremragende mulighed for at komme i kontakt med lokalsamfundet, og han synes, at det er meget givende at være del af et hold, der udfører en så værdifuld og ofte livsvigtig tjeneste.

Helikoptertjenesten vil dog ikke afsløre, hvor mange timer prinsen arbejder, men ifølge Williams talsperson er målet, at han i gennemsnit skal være på vagt 80 timer om måneden.

/ritzau/FOKUS