Kollega-dating skal stoppe sygefravær

Et nyt tilbud til medarbejderne i Odsherred Kommune skal forhindre, at de lægger sig syge. Og det virker.
Filosofien bag projektet er, at hvis man kender sine arbejdskolleger lidt bedre, så er man mindre tilbøjelig til at melde sig syg.
Filosofien bag projektet er, at hvis man kender sine arbejdskolleger lidt bedre, så er man mindre tilbøjelig til at melde sig syg. Foto: Colourbox

Gå på date med dine kolleger og få færre sygedage.

Sådan lyder et nyt tilbud til medarbejderne i Odsherred Kommune.

Det skriver magasinet Arbejdsmiljø ifølge DR.

Private aftaler mellem kolleger skal forhindre det tårnhøje sygefravær i kommunen, hvor 150 ud af 3.000 medarbejdere hver dag er melder sig syge.

En af de ansatte, der allerede har været en tur i biffen med en af sine kolleger, er pædagog Pernille Duus Vognhøj Jensen.

"Vi havde en rigtig hyggelig og god tur i biografen, og jeg tror, at det var en øjenåbner for os begge," siger hun til DR.

Filosofien bag projektet er, at hvis man kender sine arbejdskolleger lidt bedre, så er man mindre tilbøjelig til at melde sig syg.

"Jeg ved ikke om sygefraværet bliver mindre, fordi jeg dater mine kolleger. Men jeg tror, man forpligter hinanden på en anden måde. Der skal mere til, før man lægger sig syg, når man kender hinanden," siger Pernille Duus Vognhøj Jensen til DR.

Sygefraværet er dykket fra 5,4 til 5,0 fra 2009 til 2010.

Men ifølge kommunens personalechef, Kirsten Markvardsen, kommer det endnu længere ned, når først de ansatte virkelig tager hul på projektet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.