Kør i taxa på kommunens regning
Borgerne i omegnen af Skanderborg får nu mulighed for at ringe efter en taxa og køre for almindelig bustakst. Foto: Colourbox
Skanderborg Kommune erstatter nedlagte landbusser med luksusordning. Borgerne kan køre op til 17 kilometer til almindelig bustakst.

Mens borgere i en lang række landkommuner må spejde forgæves efter bussen, så har man fået en fiks idé i Skanderborg.

Her erstatter 15 såkaldte teletaxaer en række af de ruter, hvor busserne tidligere risikerede at køre gabende tomme.

Borgerne skal blot ringe to timer i forvejen for at blive hentet i en taxa - og det koster ikke mere end normal bustakst.

"Det er typisk om aftenen og i weekenderne, at man kan blive hentet i taxa og kørt til nærmeste større by. Det specielle ved vores ordning er, at man ikke betaler mere, end det koster at tage bussen," fortæller formand Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune Claus Leick (SF) til Newspaq.

Mens Region Midtjylland har skåret kraftigt i de regionale busruter, så vælger Skanderborg Kommune at investere i mere kollektiv trafik.

Udgifterne er således øget med 20 procent fra 2011. Men ordningen med i alt 15 teletaxaer er faktisk billigere end at have faste busser kørende i de tyndt befolkede egne.

"Det er langt dyrere at have store busser med plads til 50 mennesker kørende, end det er at tilbyde teletaxaer mellem Skanderborg og en række af vores mindre byer," siger borgmester Jørgen Gaard (S) til Newspaq.