Et nyt system skal afsløre kødsvindlere, der ompakker gammelt kød eller forfalsker oplysninger om f.eks. fedtprocenter.
Samtidig skal bødestørrelserne fordobles.
Sådan lyder nogle af de forslag, som fødevareminister Eva Kjer Hansen luftede efter et møde blandt partierne bag fødevareforliget fra 2007.
Partierne mødtes i dag for at forhandle om en ny indsats mod kødsvindel efter DR forbrugermagasinet Kontants afsløringer af omfattende svindel i kølediskene hos kæden SuperBest og Magasins Mad & Vin.
"De eksempler, der har været fremme i de seneste uger viser, at vi bliver nødt til at gøre noget mere ud af det område, fordi det handler om troværdigheden for detailhandelen - og for smileyordningen," siger Eva Kjer Hansen til DR Nyheder.
Hun erkender, at kontrolsystemet ikke er godt nok i dag.
"Det, vi godt vil have nu, er en mellemting mellem rutinebesøg og det, at det skal over til rejseholdet i form af, at vi får etableret nogle teams på tre-fire personer, der så kan gå i dybden med, hvordan forholdene i virksomheden er," siger ministeren.
Socialdemokraternes fødevareordfører Bjarne Laustsen ser dog gerne, at bøderne bliver større. Men før man kan give bøderne, skal man afsløre svindlerne, og det kræver flere ressourcer, siger han.
"Det drejer sig om at have et system, der matcher dem, der snyder. Det skal vi have, og det har vi ikke i dag, og det beklager jeg dybt. Derfor skal vi finde nogle flere ressourcer," siger Bjarne Laustsen.