Blogindlæg Borgmester: Man slår på dem, man burde give en hånd

Niko Grünfeld er kultur- og fritidsborgmester i København. Han er medstifter af Alternativet og Altivisten. Niko er i øvrigt iværksætter på tiende år og arbejder med ledelsesrådgivning, coaching, konfliktmægling og undervisning i erhvervslivet samt den offentlige sektor.

DER FINDES FATTIGE SAMFUND. Og så findes der fattige beslutninger i rige samfund.
Sidstnævnte bliver der desværre truffet nogle stykker af på Københavns Rådhus for tiden.

Her har et flertal af partierne – minus os i Alternativet samt Enhedslisten – netop indgået aftale om næste års budget. En budgetaftale, vi forlod, fordi det blev krævet, at vi ofrede Amager Fælled til fordel for beton og bulldozere. Og en budgetaftale, som vi derfor desværre ikke fik mulighed for at præge i så socialt ansvarlig en retning, som vi kunne ønske.

Man har således besluttet at spare på nogle af de vigtigste sociale indsatser i kommunen: Daghøjskolerne og kommunens FerieCamps for udsatte børn. Få besparelser kunne ramme så socialt skævt.

DE KØBENHAVNSKE daghøjskoler er nogle af de få heller, der findes i hovedstadens uddannelsessystem. Daghøjskolerne udbyder en bred vifte af uddannelsestilbud til borgere, der har brug for afklaring som et skridt på vejen mod mere formel uddannelse eller tilbage på arbejdsmarkedet. I København har vi i mange år investeret mange millioner kroner i at udvikle daghøjskolerne. Men pludselig – uden varsel – bliver grundlaget for netop disse skolers eksistens usikkert med budgetaftalen.

På samme måde har et politisk flertal på Københavns Rådhus ofret byens FerieCamps - fritidsaktiviteter til udsatte børn og unge. Det betyder, at FerieCamps i 6 ud af 9 udsatte boligområder allerede fra næste år lukker – det gælder i Amager Vest, Bispebjerg, Husum, Tingbjerg, Indre Nørrebro og Ydre Nørrebro.

FERIECAMPS HAR SIKRET, at alle københavnske børn er blevet introduceret til gratis fritidsaktiviteter i skolernes sommerferie. Sidste år blev der registreret 56.993 fremmøder på byens FerieCamps. Her har piger med anden etnisk baggrund end dansk fået adgang til sportsgrene, de ikke tidligere turde kaste sig ud i. Her har børn, der ikke har haft ferieplaner i sigte, oplevet stærke fællesskaber. Her har forenings-Danmark vist sig fra sin bedste side. Og her har man – hidtil – fra politisk hold hjulpet nogle af de børn, hvis tilknytning til et aktivt foreningsliv ikke nødvendigvis fulgte med dåbsattesten. Med andre ord: FerieCamps og daghøjskoler er tiltag, der har gjort en forskel.

At vi ofrer FerieCamps og daghøjskoler er ikke i orden. Det er at slå på dem, man burde give en hånd.

Jeg håber, at de politikere, der har været med til at prioritere på denne måde, har været i en art vildfarelse, mens handlingen stod på. I så fald kan man jo nære et lille håb om, at ondt kan gøres godt igen, før en endelig aftale er vedtaget.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News