Radikale i ny hård kurs: Vil i højere grad tvinge folk på kontanthjælp i arbejde
- Det er vores bud på en ny retning for Danmark, siger politisk leder Morten Østergaard til Politiken. Han kalder forslaget om kontanthjælp en "markant skærpelse af vilkårene for at være på kontanthjælp i Danmark". Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix/arkiv

Radikale Venstre vil ændre det nuværende kontanthjælpssystem, så der stilles skrappere krav til modtagerne af sociale ydelser.

Det skriver Politiken fredag.

Det fremgår af partiets valgoplæg ved navn ’Fremad’, hvor partiet forud for landsmødet denne weekend har samlet over 100 forslag om alt fra kontanthjælp over klima til uddannelse.

- Det er vores bud på en ny retning for Danmark, siger politisk leder Morten Østergaard til Politiken. Han kalder forslaget om kontanthjælp en "markant skærpelse af vilkårene for at være på kontanthjælp i Danmark".

Ifølge Morten Østergaard har det ikke haft tilstrækkelig effekt, at et bredt flertal i Folketinget i 2013 vedtog en kontanthjælpsreform, der blandt andet stillede krav til unge under 30 år om at uddanne sig. I hans optik sidder for mange fast. Derfor foreslår Radikale Venstre, at alle modtagere af kontanthjælp under 30 år fremover "automatisk" regnes som jobparate.

I dag er over 22.600 personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse kategoriseret som aktivitetsparate i stedet for jobparate. Det betyder, at de først på længere sigt skal i arbejde. Men står det til Radikale Venstre, skal alle fremover erklæres jobparate, hvilket betyder, at de hurtigst muligt skal i job og intensivt søge arbejde, hvis de fortsat vil modtage deres kontanthjælp.

I fagforbundet 3F er man helt enige i intentionen om, at de unge skal ud i et job. Men socialpolitisk ansvarlig Ellen K. Lykkegård advarer mod, at man laver en "politisk skrivebordsmanøvre".

- Det bliver tom snak at sige, at alle er jobparate. Det er ikke nødvendigvis sådan, at alle bliver jobparate, bare fordi man kategoriserer dem som jobparate, siger hun til Politiken.

 

Politiken
via Listen To News