Køb smøger på apoteket - med recept

Island overvejer at forbyde salg af cigaretter i normale butikker, så de kun sælges på et apotek vel at mærke som et receptpligtigt produkt.
En islandsk fisker får sig her en cigaret mens det endnu er tilladt at købe dem i almindelige butikker.
En islandsk fisker får sig her en cigaret mens det endnu er tilladt at købe dem i almindelige butikker. Foto: Polfoto, (Arnaldur Halldorsson) / POLFOTO

Forestil dig at stå i kø på apoteket, hvor de fleste får udleveret medicin eller andre sundhedsvarer, og når det bliver din tur, hiver du recepten på en pakke cigaretter frem.

En sådan situation kan meget vel blive hverdag for den rygende del af den islandske befolkning

For at få flere islændinge til at droppe den skadelige tobak drøfter parlamentet i Reykjavik et forslag, der skal forbyde salg af cigaretter i normale butikker, så kun apoteker vil få lov til at lange dem over disken, skriver The Guardian.

I første omgang må apotekerne kun sælge til personer over 20 år, og i sidste ende vil det kun være til personer med en gyldig lægeerklæring og recept.

Det radikale islandske initiativ er en del af en 10-års plan, der sigter mod at forbyde rygning på alle offentlige steder, herunder fortove og parker, og i biler, hvor børn er til stede.

Kilde: The Guardian

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.