Administration 

Klassens bedste lasteevne og driftsøkonomi i ny Ford Transit

Den helt nye Ford Transit, som kommer til Danmark til august, er ikke bare en varebil, der bygger videre på de legendariske Transit-dyder; Det er en varebil med markant større lastekapacitet og avanceret teknologi, der bidrager til komfort, sikkerhed og drift i særklasse.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Den helt nye Ford Transit, som kommer til Danmark til august, er ikke bare en varebil, der bygger videre på de legendariske Transit-dyder; Det er en varebil med markant større lastekapacitet og avanceret teknologi, der bidrager til komfort, sikkerhed og drift i særklasse.

Det brændstofbesparende ECOnetic model-program er blevet udvidet, tidsforbruget på serviceeftersyn er blevet reduceret og sammen med en lang række konstruktive forbedringer, byder den nye Transit på driftsomkostninger, der er presset helt i bund.

Den nye Transit er del af Fords ambitiøse fornyelsesprogram over hele spektret af kommercielle køretøjer og efterfølger de prisvindende Transit Custom og Transit Connect modeller. Den sidste i rækken - Transit Courier - kommer til Danmark i august.

- Transit er spydspids i Fords portefølje af varebiler og skal sætte standarden i klassen - både når det kommer til driftsomkostninger, lastekapacitet og nye teknologier, siger chefen for Fords kommercielle køretøjer i Europa, Paul Randle. Samtidig lancerer vi et meget bredt model-program, som giver vores kunder mulighed for at vælge lige netop den Transit, der passer bedst til opgaven.

Transit'en er, ligesom Transit Custom, bygget på Fords nye, globale og lettere varebils-platform. Sidste år rullede Ford Transit nummer syv million af samlebåndet efter at have været i produktion siden 1965.

Legendarisk pålidelighed og lavere driftsomkostninger end nogensinde

ECOnetic-modellerne af den nye Transit leverer klassens bedste brændstoføkonomi. Ved en konstant fart på 100 km/t præsterer den mest sparsommelige dieselmotor 15,4 km/l og 171 gram CO2/km*.

Motorprogrammet består af en specialkalibreret 2,2 liters Duratorq TDCi dieselmotor, som yder henholdsvis 125- og 155 hk. ECOnetic-modellerne fås med 125 hk.

Derudover vil bus versionen være udstyret med en HDT6-motor, som overholder de nyeste Euro VI emissions-standarder. HDT6-motoren findes i en 125- og 155 hk udgave.

Ny Transit fås med Auto-Start-Stop og Fords innovative Acceleration Control Feature. Der er ligeledes mulighed for at vælge henholdsvis for- eller baghjulstræk - eller træk på alle fire hjul. Største model har en max totalvægt på 4,7 tons.

Ford opretholder det lange serviceinterval på henholdsvis to år eller 50.000 km, men tiden til serviceeftersyn er blevet reduceret og dermed gjort billigere. På en Transit, der har gået mere end 150.000 km er servicetiden reduceret fra 5,4 timer til 4,2 timer. Derudover har Ford skåret ned på værkstedstiden for en række standard reparationer/udskiftninger. De dyre brændstoffejl er helt udelukket med Fords Easy Fuel system.

Ekstreme holdbarheds-tests

Den nye Transit er udtænkt, konstrueret og testet til langtidsholdbare præstationer. Karosseriet er bygget op omkring ultra-stærk boron-stål og har en gennemtærings-garanti på 12 år. Testmodeller har kørt mere end 11 millioner kilometer i Europa og USA og for første gang er Transit'en også blevet udsat for en række ekstreme belastninger for at sikre, at bilen ikke bryder sammen eller kompromitterer sikkerheden. Én test sendte for eksempel Transit'en direkte ind i en 15 centimeter høj kantsten med 60 km/t.

Den nye Transit har en lastekapacitet, der er øget med op til 11 procent i forhold til den udgående model, ligesom den er udstyret med en række nye, smarte laste-features, der gør det nemmere og mere sikkert at køre med last. Lastrummets vægge er gjort mere lodrette for at få bedre plads til store plader og sidedørene er blevet større med en samlet åbning/lastebredde på 1,3 meter, hvilket gør det nemmere at laste med en gaffeltruck.

Model for model er den samlede lastekapacitet blevet øget med cirka 10 procent i forhold til den udgående Transit. For eksempel er lastevolumen i L2 med standard karosseri øget fra 10,3- til 11,2 m3, hvilket gør det muligt at transportere fire Euro-paller og op til tre meter lange emner på gulvet. Den største model sluger hele 15,1 m3 eller op til fem Euro-paller.

Den nye Transit er tilgængelig i tre forskellige længder og to forskellige loftshøjder. Blandt de nye, smarte features er blandt andet:

Fodtrin for nem adgang til lastrum

Stærk plastlaminering af lastrummets gulv og 10 centimeter op ad vægge for at beskytte last og for nem rengøring

DIN/ISO certificerede fastgøringspunkter på vægge for at holde lastgulvet fri

LED-lys i lastrummet for optimal belysning efter mørkets frembrud

Tydelig advarsel til andre bilister, når bagdørene er åbne

Træk-kapacitet på 3,5 tons (350 HD modeller)

Komfort som en personbil

Kabinen i den nye Transit har også fået vokseværk. Der er mere plads til loftet og til siderne, ligesom kørepositionen kan tilpasses helt individuelt ved hjælp af multifunktionelle sæde- og rat-indstillinger. Designet er ikke bare nyt, men også smartere i forhold til professionelle brugeres behov. Transit'en har for eksempel fået en overliggende hylde i hele kabinens bredde, ligesom et stort aflæggerrum under passagersædet sikrer, at vigtige ting er ved hånden uden at de ligger og glider rundt. Et 230 volts udtag gør det nemt at tilslutte mobil, laptop eller elektrisk værktøj.

Fords ingeniører har lagt sig i selen for at optimere køredynamikken og skabe en varebil med karakteristika som en personbil - både i bytrafik og på motorvejen. Samtidig er støjniveauet reduceret væsentligt.

Den nye Transit kan fungere som et fuldt ekviperet, rullende kontor med mulighed for at vælge Fords SYNC kommunikationssystem med AppLink, som gør det muligt at styre mobilens applikationer via stemmestyring.

SYNC-teknologien indeholder også Fords prisvindende Automatisk Nødopkald - et system, som automatisk kontakter nærmeste alarmcentral i tilfælde af en ulykke. Derudover er der mulighed for at vælge aktiv fartpilot, som tilpasser farten til forankørende, Lane Keeping Alert og Driver Alert, som holder en træt chauffør på sporet, kamera, der holder øje med traileren, kurvelys og dæktryk-overvågning.

Transit'en er også udstyret med det nyeste ESP-system med kurve-kontrol - en unik teknologi, som, automatisk, sænker Transitens fart ved afkørsler og kurver hvis hastigheden er for høj. Derudover er Transiten udstyret med et intelligent last-kontrol-system, som sikrer kørestabilitet ved tung last, et trailer overvågnings-system, som forhindrer farlige svingninger bagude og Hill Start Assist, som gør det nemt at sætte i gang fra hældende vej.

Den nye Transit er en global varebil, der er udviklet på samme platform kloden rundt. Den bliver produceret i henholdsvis Tyrkiet og USA og vil blive solgt på seks kontinenter.
# # #
*Brændstofforbrug og CO2-udledning er opgjort i overensstemmelse med kravene og specifikationerne i seneste European Regulation (EC) 715/2007. Tallene kan afvige fra tilsvarende i andre dele af verden på grund af forskelle i krav og målemetoder.

# # #

Følg med i nyheder fra Ford på Pressecenter - Facebook - Ford.dk

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter: http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Eigild B. Christensen jubler
Nyheder

Rasende på 
tv-milliardær 
efter konkurs

julepynt i gaden
Nyheder

Her er der stadig
julelys i gaden

coronagrafik
Corona

Undervariant kan
strække epidemien

Thomas Rode Andersen i bar overkrop
Kendte

Thomas Rodes
konkursramte firma
kører måske videre

shots på et bord
Nyheder

Pesticid fundet
i populære shots

udstødning
Nyheder

Hybridbiler udleder dobbelt så meget CO2 som tilladt

skib i vandet
Nyheder

Forskere finder ukendt

liv på Jorden

to personer på pressemøde
Nyheder

Indkalder til pressemøde

gorilla spiser
Dyreliv

Legenden Ozzie

er død 

paprika steen poserer i skov
Kendte

Paprika Steen har 
droppet lykkepillerne

mand taler
Corona

Klar til at droppe

alle restriktioner

mand poserer
Kendte

Anders Agger springer ud

som skuespiller 

skrabelodder ligger i bunke
Helt vildt

Vinder 3,6 millioner

på skrabelod:

Det var vanvittig heldigt

kvinde poserer
Kendte

Stopper som vært

på Vild med dans

fartkontrol ved indgangen til landsby
Krimi

Lille by - høj fart: 

32 mistede kørekortet

to kvinder poserer
Film og TV

Efter Christianes exit:

Det sker der med

Vild med dans

hjertestarter i boks
Nyheder

Alle over 60 år

skal kunne sige nej

til genoplivning

mand taler
Nyheder

Maner til ro:

Russerne er ikke

på vej

slange i naturen
Dyreliv

224 nye arter

fundet i Sydøstasien

Viktor axelsen
Sport

Stor bøde til

Viktor Axelsen

covid på grønland
Nyheder

Grønland: Barer og biografer lukkes for uvaccinerede 

to fængsles drab politibil
Krimi

 To mænd fængsles for drab

sygeplejeske med podepind
Nyheder

Eksperter: Behold restriktioner lidt endnu

blå blink seksuelt anfgreb børn
Krimi

Forgreb sig på børn:

Ville true til tavshed

ida wohlert tv-vært på seng
Kendte

Ida Wohlert:

Amok på fartbølle

politibil - Drenge anholdt for at overfalde teenager med machete
Krimi

Drenge overfaldt teenager med machete

Corona: Alle restriktioner på vej væk
Nyheder

Så sker det: Alle restriktioner på vej væk

En fine stikker op af vandet
Dyreliv

Sjælden hval har forvildet sig ind i Kolding Fjord

Boris Johnson ser forvirret ud
Nyheder

Britisk politi undersøger Boris Johnson

Byretten i København
Krimi

Tiltalt for trafikdrab kørte som på en gokartbane

en mand på en talerstol
Nyheder

Dobbeltlivs-formanden er ude af 3F 

Krimi

Chef i stort selskab risikerer fængsel 

En mand foran en Rolls-Royce
Biler

De unge og rige køber Rolls-Royce

En smuk kvinde i blomstret kjole
Kendte

DR-stjerne er blevet mor for anden gang

Bob Dylan med hat på scenen
Kendte

Bob Dylan scorer milliarder

En mand i dynejakke i en port
Nyheder

Martin Henriksen trækker sig fra DF

Nyhavn med frossent vand i kanalen
Nyheder

Danmark er mindst korrupt i verden 

et hangarskib
Krimi

Kampflyulykke på hangarskib

lene beier smiler
Kendte

Coronaramt Lene Beier:

Føles som en elefant

på brystkassen

kvinde kigger på tom væg
Nyheder

Kunstner tog pengene:

Nu overvejer han

at kræve erstatning

mand sidder i køkken
Kendte

Kendiskok er gået

konkurs

mand taler
Nyheder

Medie: 3F-ledelse

har kendt til dobbeltliv

siden december

håndboldspillere i aktion
Sport

Sjette sejr på stribe:

Danmark klar til

EM-semifinalen

mand taler i mikrofon
Nyheder

Skal han fortsætte?

Medlemmer kan afgøre

3F-formands fremtid

Sport

Cykelstjerne indlagt:

Kolliderede med bus 

Prinsesse Athena i sneen med lyserøde ørevarmere på
Kongelige

Dronningens yngste

barnebarn fylder år:

Se de nye billeder

kvinde taler på pressemøde
Corona

Nu kan du afbryde

selvisolation efter

fire dage

håndboldspillere i aktion
Sport

Matchbold til Danmark

En tilfrosset bil.
Biler

nemt og billigt

kan du selv lave

frostfjerner til bilen

Tomme lattergaspatroner ligger på jorden
Nyheder

Stor fangst af

ulovligt lattergas

Nyheder

Krisemøde: Formandens

dobbeltliv skal drøftes 

Blå blink på en politibil
Krimi

Politi: Ingen sammenhæng

mellem tre dødsbrande

Et symbol på en skaldespand
Helt vildt

Fandt 20 millioner

i sin skraldespand

Morten Messerschmidt på talerstolen
Nyheder

Sur Messerschmidt:

Stop personangreb 

Alle deltagerne posere i militærtøj rundt om og i en jeep.
Film og TV

Her er de 12 nye

stjerner i trøjen

Prins Nikolai sammen med grevinde Alexandra i sommer.
Kongelige

Prins Nikolai

rydder forsiden

Et aldrende par på gåtur hun holder i hans arm.
Nyheder

De fleste pensionister

er millionærer 

Et fly i luften med hjulene nede
Nyheder

Overlever 11 timer i

luften skjult i næsehjulet

Cleo Smith på armen af sin mor
Nyheder

Mand erklærer sig skyldig

i at have bortført fireårig

Christian Eriksen
Sport

Eriksen enig med ny klub

personer i vadet ved en kyst
Sundhed

Sådan kan du overvinde din vandskræk

Giulio Burattini
Nyheder

Vildsvin dræber jæger

Marie Krarup
Nyheder

Profil om Messerschmidt:

Han har ikke de store lederevner

Blomster på gerningssted
Krimi

Samlever fængslet for drab i Ebeltoft

Morten Messerschmidt på scenen
Nyheder

Messerschmidt vinder formandsvalg

Amalie Szigehty
Kendte

Amalie hårdt ramt af corona

billede fra Knutby
Krimi

18 år efter

bizar drabssag:

Præst løsladt

MitID-logo
Nyheder

Kort frist: Det skal du vide inden skiftet til MitID

kroen set fra gaden
Nyheder

Ulækkert: Hundehår og cigaretskodder på kroen

Pia Kjærsgaard
Nyheder

Pia K. inddrager dele af partitoppen i sag om mulig EU-svig

bent
Krimi

Bent bor tæt på dræbt kvinde: - Tænk at blive myrdet på den måde

bil i brand
Biler

Risiko for brand
er høj i hybridbiler

Mille Dinesen.
Kendte

Mille Dinesen:
Diagnose vendte op
og ned på det hele

uffe elbæk foran christiansborg
Kendte

Uffe Elbæk

erkender svigt

politibil foran hus
Krimi

50-årig kvinde dræbt med kniv

kandidater i studiet
Nyheder

I dag: Sådan vælger Dansk Folkeparti ny formand

Thomas Helmig har mistet sin far.
Kendte

Helmig i sorg:

Har mistet sin far

roer 75 år atlanten
Nyheder

75-årig fransk roer død: Ville krydse Atlanten

Per Christensen Formands dobbeltliv udløser krisemøde i 3F-hovedbestyrelse
Nyheder

Formands dobbeltliv udløser krisemøde

håndbold vi slår kroatien
Sport

Sejr igen: Fem på stribe