KL-formand: Landspolitik må ikke spænde ben for kommunalvalg
Der er ikke brug for politik, der splitter og larmer de næste par måneder, siger KL-formand på V-landsmøde.

Hvis Venstre skal sikre sig et godt kommunalvalg i november, så er det vigtigt, at landspolitikken ikke spænder ben for partiet ude i kommunerne.

Sådan lyder budskabet fra formanden for Kommunernes Landsforening, Kalundborgs borgmester Martin Damm (V), på Venstres landsmøde i Vejle.

- De næste par måneder har vi ikke brug for al for meget politik, der skiller befolkningen. Men gerne politik, der kommer borgerne til gavn, siger han.

Martin Damm ser et paradoks i, at kommunernes budgetter faktisk er vokset en lille smule de senere år.

Mens debatten om det udskældte omprioriteringsbidrag, altså to procents årlige besparelser i kommunerne, har fået debatten til at handle om nedskæringer. Omprioriteringsbidraget er i øvrigt blevet droppet efter krav fra KL.

- I årene med Venstre-regering har vi haft en lille vækst. Men hold da op hvor har det larmet. Det skal vi gøre lidt bedre, siger Martin Damm.

Venstre står generelt godt i kommunerne, mener han.

- Men vi kommer ikke uden om, at vi har et fællesbrand. Landspolitikken skal understøtte kommunalpolitikken, siger Martin Damm.

Ved det seneste kommunalvalg, som fandt sted i 2013, fik Venstre 48 borgmesterposter. Det gør partiet til det klart største borgmesterparti.

/ritzau/