Kjær og skandale-Skov starter forfra
Det har ikke været sjovt at være Henriette Kjær det forgangne forår. Men nu lader det til, at det lysner for politikeren. Hun og den skandaleramte ægtemand har i hvert fald lejet et hus sammen for det kommende år. Foto: Bax Lindhardt
Han er skyld i, at hun har mistet karrieren og huset. Men Henriette Kjær elsker tilsyneladende sin mand højt nok til at tilgive ham.

Den fallerede finansmand Erik Skov Pedersen har en meget tålmodig kone. Hverken en dom for bedrageri, udsigten til et fængselsophold eller mediernes konstante bevågenhed afskrækker eksministeren Henriette Kjær fra at blive ved sin mands side. Det skriver B.T.

Det tidligere toppar, der i foråret måtte gå fra hus og hjem på grund af Skovs bedrageri, har lejet en præstegård i Charlottenlund for det næste år. En kilde tæt på parret fortæller til B.T., at krisen har bragt parret tættere sammen.

Parret blev i foråret kørt igennem den helt store mediemølle, da Erik Skov Pedersen blev afsløret i dokumentfalsk og bedrageri. Sagen kostede finansmanden en dom på tre års fængsel, mens Henriette Kjærs politiske karriere blev destrueret for åben skærm.

Henriette Kjær mistede en ministerpost for anden gang på seks år på grund af rod i sin private økonomi og valgte efter intens mediestorm at indstille karrieren efter denne valgperiode.

Henriette Kjær vil ifølge B.T. ikke udtale sig, men følgende citat fra hendes selvbiografi fra 2005 kan måske forklare, hvorfor hun ikke går fra ægtemanden.

"Jeg bliver hos Erik, fordi jeg elsker og holder af ham, og fordi jeg har lyst til at være sammen med min familie og holde sammen på den, fordi vi har det godt. Hvis man ser bort fra, at vi har haft en stram økonomi, så har vi jo egentlig ikke nogen problemer, " skrev hun dengang.