Kirsten Siggaard: DR siger, jeg er for gammel til Grand Prix
Det er slut med Kirsten Siggaard og Melodi Grand Prix. FOTO: Scanpix
Sangerinden har vundet det danske Melodi Grand Prix tre gange, men nu har DR fortalte hende, at hun ikke skal sende flere sange ind. Hun er for gammel, og vil ikke blive valgt ud.

Tre gange har den 61-årige sangerinde vundet Melodi Grand Prix sammen med sin gamle musiker-partner Søren Bundgaard.

Men det bliver ikke til mere end det, fortæller Kirsten Siggaard til HER&NU. Ifølge Siggaard selv har Danmarks Radio nemlig fortalt hende, at hun ikke vil blive udvalgt, hvis hun sender flere sange ind. 

- Jeg har fået at vide, at jeg lige så godt kan lade være med at sende sange ind. For jeg kommer ikke med. Jeg er blevet for gammel. De vil hellere have noget, som bliver spillet på P3. Men det gør det jo alligevel ikke. Det er lidt sært, når man tænker på, at de, der var fans af mig og Søren, er de, der nu sidder og ser Grand Prix.

Hilda støtter sin kollega

Kirsten Siggard har deltaget i Melodi Grand Prix fem gange og altså vundet de tre. Keld og Hilda Heick, har ligeledes været med i konkurrencen mange gange. Og de støtter op om Kirsten Siggaards kritik af DR.

Keld Heick siger, at DR har galt fat i det, for det ikke handler om alder, men om musikken:

- Vi er henvist til en DAB-kanal, men det kan man jo ikke høre, når man sidder i bilen. Da Brødrene Olsen vandt i Stockholm, fik de også at vide, at de var for gamle. For søren, hold nu op med det vrøvl. Det er ikke et spørgsmål om alder. Det er et spørgsmål om, hvad det er for en sang, der er med, siger han til HER&NU.

Selv Hilda Heick som ellers er vært på dette års Melodi Grand Prix, kender til alders-diskriminationen på DR. Hun mener, DR vil have dansktoppen til at dø.  

Derfor blev hun også noget overrasket, da hun blev ringet op og spurgt, om hun ville være vært. Hilda Heick spurgte sig selv, om de var klar over hendes alder, fortæller den 69-årige sangerinde.