Kendt kontanthjælpsmodtager har fået nok: Stopper som formand
Kim Madsen meddelte søndag på Facebook, at han forlader formandsposten i foreningen Jobcentrets Ofre; blandt andet fordi nogle afsløringer, der ikke "bliver pæne", snart vil se dagens lys. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Kim Madsen stopper som formand for foreningen Jobcentrets Ofre.

Kim Madsen, der vel nok er Danmarks mest kendte kontanthjælpsmodtager, forlader formandsposten i Jobcentrets Ofre.

Det oplyser han på foreningens facebook-side, der har over over 15.000 medlemmer. 

- Jeg vil ikke længere stå med ansvaret og bruge de timer på administration, som det kræver at være formand, uddyber Kim Madsen over for Avisen.dk.

Han understreger, at han fortsat vil være aktivist, når det gælder beskæftigelsespolitikken og behandlingen af borgere på overførselsindkomst.

De fleste kender Kim Madsen fra DR2-programmet 'Debatten', hvor han blandt andet forargede Laura Lindahl med sin T-shirt med påskriften: ’Vi er jobcentrets ofre – vi synger røvhullerne ud af Christiansborg’.

Sagt af Kim Madsen

Jeg ønsker mere debat i samfundet om de syge og handicappede, for de bliver virkelig behandlet som ukrudt. Man skider på dem og pisser på dem, man er hamrende ligeglad.

- Sagt til DR efter 'Debatten' på DR2.

”Ondskab ondskab ondskab ! Struer ! Hvis jeg var med i det team så ville jeg ikke turde gå på indkøb lokalt. Jeg håber nogle tør spytte på de ansvarlige”

- Opslag på Jobcentrets Ofres Facebookside skrevet af Kim Madsen efter en parkinsonramt kvinde blev afvist i at få kontanthjælp.

 

UDVID

Det undrede Liberal Alliance-politikeren, at formanden for Jobcentrets Ofre både kunne arrangere demonstrationer og deltage i tv-programmet, men ikke var i stand til at varetage et fuldtidsjob.

Det fik senere Kim Madsen til at spørge på Facebook, om Laura Lindahl skulle udstyres med et såkaldt kællingebidsel - et tortur-instrument fra 1600-tallet. En bemærkning, der fik beskæftigelsesordføreren til at politianmelde Kim Madsen.

Den 59-årige københavner forklarer, at den næste formand først vil træde til i starten af 2020, og derfor vil Kim Madsen fortsat være formand for Jobcentrets Ofre året ud.

I videoen nedenunder kan de se en typisk demonstration foran et jobcenter, arrangeret af Kim Madsen:

Der er endnu ikke fundet en stedfortræder, men der er flere mulige kandidater, oplyser Kim Madsen, der håber på, at den næste formand kan præcis det samme som ham selv:

Sagt om Kim Madsen

Det er underligt, at du er så forhippet på at sige, at du er syg. Du virker meget frisk. Når du demonstrerer og orkestrerer alt det her, virker du som en, der har en arbejdsevne.

- Folketingspolitiker for Liberal Alliance Laura Lindahl i i 'Debatten' på DR2.

 Jeg tænker, at han nok skulle være hjulpet for mange år siden. Og måske på en anden måde. I stedet bliver han til en, der bare er modstander af systemet.

- Helle Øbo, direktør i AskovFonden, til Berlingske.

Kim og hans ballademagere tildeles Græsrodsprisen for deres utrættelige kamp imod et brutalt – nærmest torturerende – bureaukratisk system. En kamp, som det Danmark, vi kender, medierne og langt de fleste politikere lukker øjnene for og vender det døve øre til.

- Janne Toft-Lind fra Rød Fond forklarer, hvorfor Jobcentrets Ofre skal have en græsrodspris af Enhedslisten i 2018.

 

UDVID

- Det skal være én, der er godt skåret for tungebåndet. Og så skal han ikke være bange for et kamera, siger Kim Madsen.

Han fik ved årsskiftet et fleksjob hos Forretssikkerhed - Foreningen For Erstatning Til Syge På Kontanthjælp, som løber frem til den 1. april. Herefter vender han tilbage til den købmandsforretning, hvor han tidligere har været i arbejdsprøvning, men som fremover skal danne rammen for et fleksjob.