Kilder: Puigdemont overvejer at søge asyl i Tyskland
Carles Puigdemont befinder sig søndag i arresten i den tyske by Neumünster. Han blev anholdt søndag, efter han var kørt fra Finland via Sverige og Danmark og ind i Tyskland på vej mod Belgien. Foto: Patrik Stollarz/AFP
Domstol i Schleswig skal beslutte, om Puigdemont skal varetægtsfængsles og muligvis udleveres til Spanien.

Den catalanske separatistleder Carles Puigdemont har overvejelser om at søge politisk asyl i Tyskland.

Det siger unavngivne kilder i det tyske retsvæsen søndag til avisen Kieler Nachrichten.

Puigdemont blev anholdt af tysk politi søndag klokken 11.19 på motorvejen i Schleswig-Holstein. Kort forinden havde den bil, han befandt sig i, kørt over grænsen fra Danmark til Tyskland.

Hvis Puigdemont indgiver en ansøgning om asyl i Tyskland, vil tyske myndigheder skulle behandle den.

- Skulle han gøre det, vil asylansøgningen som enhver anden blive behandlet af migrationsmyndighederne, siger en talsmand for indenrigsministeriet i Schleswig-Holstein til Kieler Nachrichten.

Men chancerne for at få asyl er ikke gode, tilføjer talsmanden.

- Strafforfølgelse eller efterlevelse af en europæisk arrestordre har prioritet over en asylprocedure, siger talsmanden.

Puigdemont er søndag blevet overført til arresten i Neumünster, skriver det tyske nyhedsbureau dpa. Han skal mandag fremstilles for en dommer, oplyser kilder i det tyske retsvæsen.

- Det eneste formål med denne fremstilling er at bekræfte identiteten på den anholdte person, siger en kilde.

Domstolen i Schleswig skal så beslutte, om Puigdemont skal varetægtsfængsles med henblik på en mulig udlevering til Spanien, tilføjer den retlige kilde til nyhedsbureauet AFP.

Bliver det besluttet, har Puigdemont mulighed for at anke afgørelsen.

Den spanske sikkerhedstjeneste holdt øje med den catalanske ekspræsident efter afrejsen fra Finland, skriver den spanske avis El Pais.

Unavngivne kilder i sikkerhedstjenesten siger til avisen El Pais, at der var overvejelser om at få Puigdemont anholdt i Danmark.

Men formodningen var, at han ville fortsætte sin rejse gennem Tyskland, hvor politisamarbejdet med Spanien er tættere end mellem Danmark og Spanien.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rigspolitiet i Danmark.

/ritzau/