KIF Kolding København henter norsk VM-sølvvinder
Lasse Boesen har hentet en nordmand til KIF Kolding København. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Petter Øverby, der i år vandt VM-sølv med Norge, har fået en toårig kontrakt med den danske håndboldklub.

Håndboldklubben KIF Kolding København har sagt farvel til profiler som Konstantin Igropulo, Lars Jørgensen og Kasper Hvidt siden afslutningen på sidste sæson.

Der kommer dog også noget den anden vej, og onsdag præsenterede klubben den norske stregspiller Petter Øverby på en toårig aftale.

Nordmanden, der kommer fra klubben Elverum i hjemlandet, var tidligere i år med i den norske trup, der vandt sølv ved VM i Frankrig.

- Petter har udviklet sit spil til internationalt niveau de seneste sæsoner i Elverum, siger KIF Koldings sportschef og kommende træner, Lasse Boesen, til klubbens hjemmeside.

- Cyril Viudes, Morten Bjørnshauge og Petter Øverby vil derfor udgøre vores stregposition, og denne bredde på stregen bliver en del af vores kommende spilkoncept.

- Han vil også have en central opgave i forsvaret sammen med Morten Bjørnshauge og Philip Stenmalm, og jeg er sikker på, at Petters professionalisme og hans ambitioner vil komme os til gavn på og uden for banen, siger Lasse Boesen.

Petter Øverby ser frem til at tiltræde hos de tidligere mestre.

- Det er en stor klub med ambitioner om at kæmpe i toppen af ligaen.

- Jeg glæder mig meget til at møde holdet og komme i gang med træningen op mod sæsonstarten, siger nordmanden.

KIF Kolding har været udfordret af en stram økonomi, der i en periode gjorde, at klubben ikke måtte skrive kontrakt med spillere.

For nylig blev det forbud dog ophævet.

For få dage siden forlængede KIF Kolding kontrakterne med profilerne Bo Spellerberg, Marcus Cleverly og Cyril Viudes.

/ritzau/