KIF København er ikke med i kommende sæson
De korkursramte klubber AG København og Kolding IF er rendt ind i nogle ærgerlige navneproblemer forud for den kommende sæson Foto: www.agk.dk
KIF København har overskredet grænsen for at registrere et nyt navn og må formentlig spille som Kolding IF.

Tingene er gået stærkt for Danmarks nye håndboldklub KIF København, som inden sæsonstart for den danske liga er løbet ind i navneproblemer. På grund af netop tiden.

Det oplyser direktør Henrik Jacobsen for Dansk Håndbold Forbund (DHF), som ikke har hørt fra den nye klub.

- Navneændringer til den kommende sæson skal man have meddelt os senest den 1. juli, og den grænse er vi jo langt ude over, siger Henrik Jacobsen til sporten.tv2.dk.

Direktøren forklarer, at DHF - af hensyn til de fælles regler og fællesskabet - ikke har i sinde at give klubben en dispensation.

- Vi skal sørge for, at der er ens vilkår for alle, og det gælder både, når det er store eller små ting.

- Så vil der ikke fra vores side blive givet dispensation til ændring af navn efter den 1. juli - og det gælder alle klubber og ikke bare Kolding, siger direktøren til TV 2 Sportens hjemmeside.

KIF Kolding København er en sammensmeltning af nogle af resterne fra det konkursramte AG København og den traditionsrige jyske klub Kolding IF.

Mændene bag den nye klub har slet ikke kontaktet DHF for at få lov til at skifte navn fra Kolding IF, men hvis de gør, skal de gå direkte til appeludvalget.

- Vi vil ikke imødekomme et ønske fra hverken Kolding eller andre klubber. Så er der en appelmulighed.

- Man har mulighed for at appellere til vores appeludvalg, der er vores øverste retsinstans, og de vil så behandle, siger Jacobsen, der dog ikke regner med nye navne i Herre Håndbold Ligaen næste sæson.

- Jeg tror, alle de håndboldhold, der er i ligaen, og som vi kender i dag, har de navne, de har i dag.

Uanset navn spiller klubben sin første kamp i ligaen den 5. september ude mod Skanderborg Håndbold.