Kidnappet i 18 år - nu bryder hun tavsheden
Til venstre Jaycee Dugard, som hun så ud i 1991, 11 år gammel. Til højre er hvordan Jaycee Dugard ser ud i dag - 20 år senere. Foto: AP/ABC News, collage af Newspaq / POLFOTO
Som kun 11-årig blev amerikanske Jaycee Dugard kidnappet. 18 år efter blev hun reddet, og nu udtaler hun første gang om den grufulde tid.

I 18 år blev Jaycee Dugard holdt som fange i et skur i en baghave tilhørende Phillip Craig Garrido, 58. Her blev hun voldtaget og misbrugt, og her fødte hun også sin kidnapper to børn.

De grufulde oplevelser, der har fyldt størstedelen af den nu 31-årige Dugards liv, rystede USA og resten af verden, da hun i august 2009 blev opdaget og reddet fra det ensomme liv.

I fangenskab fødte Jaycee Dugard to pigebørn alene i sit skur. Den ene kom til verden, da hun var kun 14 år, den anden da hun var 18.

I det første tv-interview siden hun for to år siden blev reddet, forklarer Jaycee Dugard til ABC, hvordan det var at gennemgå fødslen af den første datter helt alene.

"Det var smertefuldt. Men da jeg så hende... hun var smuk. Jeg følte, at jeg ikke var alene længere. Jeg havde én, der var min," siger hun med tårer i øjnene til ABC.

"Jeg vidste, at der aldrig måtte ske hende noget ondt. Jeg vidste ikke hvordan, jeg skulle kunne klare det, men det måtte jeg," fortæller hun.

Da Jaycee Dugard bliver spugt om, hvordan hun dog formåede at overleve gennem 18 års ensomhed og misbrug, svarer hun:

"Jeg ved ikke, hvordan jeg klarede den. Jeg gjorde, hvad jeg måtte gøre for at overleve."

Du kan se en del af interviewet på ABC's hjemmeside her.