Khader: Syrisk rigmand fuld af løgn

Den syriske super-rigmand Rami Makhlouf vil give sine penge væk til velgørenhed, proklamerede han i dag. Løgn og latin, siger Naser Khader.
Rami Makhloufs lyver, når han påstår at han vil trække sig tilbage og give sin formue til humanitære formål, siger Naser Khader.
Rami Makhloufs lyver, når han påstår at han vil trække sig tilbage og give sin formue til humanitære formål, siger Naser Khader. Foto: Polfoto/AP/STR / POLFOTO

En af de mest forhadte, offentlige personer i Syrien er rigmanden Rami Makhlouf.

I går prøvede han at bløde lidt op på sit image ved at proklamere, at han ville trække sig tilbage fra sine lukrative virksomheder og donere sin formue til velgørenhed og humanitære projekter.

Men det er en ordentlig gang fis, mener den konservative udenrigsordfører.

"Det tror jeg simpelthen ikke på. Han er Syriens rigeste mand, men også Syriens mest korrupte mand," understreger Naser Khader, der selv er fra Syrien og har et godt kendskab til landets situation.

Rami Maklouf er fætter til Syriens præsident Bashar al-Assad, som folket nu gør oprør i mod, og er derfor syltet godt og grundigt ind i syrisk politik. Det er højst sandsynligt grunden til, at han har fundet på historien. Sandsynligvis i samarbejde med Assad og regimet.

"Regimet forsøger en hel masse damage control. For de er altså pressede - både internt, men også internationalt," siger Khader som begrundelsen for, at rigmanden kommer med sådan en historie nu.

Han siger, at handlinger lugter af Syriens regerings "desperation." De prøver at få positive holdninger til regeringen til at sprede sig i samfundet ved at finde på sådanne historier.

"Han er én, der virkeligt provokerer syrerne, og han er et godt eksempel på, hvor korrupt regeringen i Syrien er. Men det at sige, at nu vil han give sine penge til humanitære formål, det er der ingen, der tror på," slutter Khader.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.