Jep Dorph: Ulla Terkelsen ændrede mit liv
Jes Dorph-Petersen er i dag glad for, at Ulla Terkelsen tog en chance med ham. Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix (arkiv)
Jes Dorph-Petersen ser tilbage på dengang Ulla Terkelsen udvalgte ham til værtsrollen på nyhederne på TV2.

Det lå ikke i kortene for Jes Dorph-Petersen, at skulle sidde foran kameraet og læse nyheder op. Men det ændrede sig brat, da han i 1991 blev håndplukket af den daværende nyhedschef Ulla Terkelsen.

Det skriver den kendte nyhedsoplæser og studievært i en klumme på BT.

Hun har sammenlignet det med at spille roulette, da den dengang 33-årige Jes Dorph-Petersen satte sig i stolen i nyhedsstudiet første gang.

For hun vidste ifølge Jes Dorph-Petersen ikke, hvad det ville ende med.   

Hun var dog god til at bakke op om den nervøse studieværts-debutant:

"‘Det går så fint, min ven’, påstod hun og beviste igen, at journalister både passer godt på hinanden og har let ved at lyve," skriver Jes Dorph-Petersen.

Det skulle blive startskuddet på en glorværdig karriere inden for TV-branchen, hvor Jes Dorph-Petersen gjorde sig kendt som vært på programmer som Station 2 og Hvem vil være Millionær. 

Vil aldrig være chef

I lang tid tænkte Jes Dorph-Petersen på det som en test. At han ville falde igennem en dag, og blive gennemskuet for ikke at være særligt dygtig af sine kolleger, samt resten af landet.

Han holdt dog hele vejen op til nu, hvor han er vært på Go’ Aften Danmark på på TV2. Takket været det sats som Ulla Terkelsen tog dengang i 1991.

"Jeg har nemlig i al hemmelighed bluffet mig til det meste i næsten 30 år. Min eneste lillebitte karriereplan har været aldrig at blive chef. Ifald ville jeg være startet med at fyre mig selv," skriver han.

via Listen To News