Ringe rengøring og håndtering af fødevarer lukkede for nylig Shiffa Bar and Restaurant i Bazar Vest i Brabrand ved Aarhus.
Men nu er restauranten med Fødevarestyrelsens Rejseholds velsignelse genåbnet:
- Det duftede af rengøringsmidler på lang afstand, da vores folk var der (onsdag formiddag, red.), så nu har vi midlertidigt accepteret, at restauranten åbner igen, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, til Ekstra Bladet.
Han påpeger dog samtidig, at ejeren, Abdirahman Muhidian Roble, inden fredag i næste uge skal have udarbejdet en detaljeret procedure for, hvordan restauranten skal holdes ren i fremtiden. Det skal ske med hjælp fra et rådgivningsfirma.
Sker det ikke lukker Fødevarestyrelsens Rejsehold Shiffa Bar and Restaurant igen.
Bøde på bøde
Ifølge Ekstra Bladet har Abdirahman Muhidin Roble siden januar sidste år fået bøder på i alt 64.000 kroner. Og alene fra begyndelsen af december til forleden har restauranten fået tre sure smileyer.
I Fødevarestyrelsens rapporter kan man finde adskillige bemærkninger om ulækker opbevaring af mad og om nærmest ikke-eksisterende rengøring.
46-årige Abdirahman Muhidin Roble siger til Ekstra Bladet, at han nu har forstået Fødevarestyrelsens budskab:
- Jeg har hele tiden forsøgt at leve op til Fødevarestyrelsens krav, men det har været svært at forstå, hvad de ville have mig til. Alle mennesker begår fejl, og som I kan se, har jeg nu forstået, at her skal være rent og pænt, siger Abdirahman Muhidin Roble til avisen og tilføjer, at han nu vil betale for at få gjort rent.
Lykkes det ikke Abdirahman Muhidin Roble at leve op til Fødevarestyrelsens krav, vil han få sparket fra Bazar Vest. Her siger centerchef Ahmet Øcalan til avisen, at Abdirahman Muhidin Robles lejekontrakt er på spil.