Katie Holmes konverterer for at beskytte Suri
I mandags kom det frem, at der er truffet en aftale i skilsmissen mellem Tom Cruise og Katie Holmes. Forældremyndigheden over parrets 6-årige datter går til Katie Holmes, der nu også bryder med Scientology. Foto: AP/Inouye Itsou / POLFOTO
Efter skilsmisseaftale forlanger Katie Holmes, at Scientology bliver holdt helt udenfor Suri Cruise' opdragelse.

Efter mandagens lynaftale i skilsmissen mellem Tom Cruise og Katie Holmes er sidstnævnte ikke længere medlem af den nyreligiøs bevægelse, Scientology. Det skriver amerikanske Huffington Post.

33-årige Katie Holmes har fået den fulde forældremyndighed over datteren Suri, og den kendte skuespillerinde tager altså nu endnu et skridt i retning mod frigørelse fra Tom Cruise.

I aftes meddelte Katie Holmes således, at hun og datteren Suri er konverteret til den katolske kirke St. Francis Xavier i New York City.

- Alle er begejstrede for at have Katie, som nyt medlem. Hun vil blive modtaget med åbne arme, siger en af kirkens korsangere til Huffington Post.

Kirken ligger i New York, der vil være mor og datters nye hjem. Kirken beskrives som åben og progressiv - blandt andet med en del homoseksuelle medlemmer.

Siden parret bekendtgjorde skilsmissen har spekulationerne gået på, hvor meget indflydelse Tom Cruise og Scientology ville få over Suris opdragelse.

I sidste uge beskrev Us Weekly, hvordan parret skulle have "kæmpet indædt" om, hvorvidt Scientology skulle være en del af datterens opdragelse.

Tom Cruise har endnu ikke reageret på Katies konvertering. 50-årige Cruise har været medlem af Scientology i 30 år, og han bliver af kirken beskrevet som en såkaldt "supernatural", der har telepatiske evner, skriver US Weekly.

Kilder: Huffington Post
Us Weekly