Kasi-Jesper: Ansat i Skat lækker mine papirer
Foto: Jakob Jørgensen / POLFOTO
Jesper "Kasi" Nielsen siger, at han har dokumentation for, at en medarbejder i Skat har lækket skattepapirer.

Den tidligere smykkemilliardær Jesper "Kasi" Nielsen er på vej med en politianmeldelse mod en navngiven medarbejder i Skat. Det siger han til poltiken.dk

Ifølge Jesper "Kasi" Nielsen har han dokumentation for, at den pågældende medarbejder har lækket en stribe fortrolige skattepapirer til Ekstra Bladet.

Avisen har afsløret, at Skat forbereder en sag mod den omstridte erhvervsmand for en skattegæld på op mod 168 millioner kroner.

- Vi har i dag fået dokumentation for, at det er en medarbejder i Skat. Vi har sågar fået hans navn, hvem, det var, der har udlevet det, siger Jesper Nielsen til politiken.dk

- I kunne måske prøve at forestille jer, hvordan det er, hvis jeres skattepapirer blev udleveret fra skattevæsnet, tilføjer han.

Politianmeldelsen vil ifølge erhvervsmanden blive indgivet onsdag.

I 2008 fik Jesper "Kasi" Nielsen et fogedforbud mod Ekstra Bladet, da retten slog fast, at de e-mails, der lå til grund for avisens artikler dengang, var blevet fremskaffet ulovligt.

Jesper Nielsen sikrede sig i 2005 eneretten til at sælge smykker fra firmaet Pandora til det tyske marked.

Han har tidligere været storsponsor for fodboldklubben Brøndby IF og håndboldklubben AG København, der blev begæret konkurs 31. juli, da han trak sig som bestyrelsesformand og satte sin del i klubben til salg.

Han udtalte dengang, at han forlod klubben på grund af de negative artikler, som Ekstra Bladet havde skrevet om ham.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten vil en stor skattesag i yderste konsekvens kunne sende erhvervsmanden bag tremmer.

Jesper Nielsen indrømmede i et interview med avisen tirsdag, at han har ladet sine selskaber finansiere privatforbrug for omkring 5 millioner kroner.

Dermed har firmaet trukket udgifterne fra i skat, ligesom Jesper Nielsen har fået penge ud uden udbytteskat på 42 procent.