Kanal-strejke afværget: Overenskomst på plads i sidste minut
- Det her er medarbejdernes sejr. De har stået sammen hele vejen igennem og det bærer frugt, siger René Knudsen, formand for HK Service i Hovedstaden. Foto: HK
Guider og billetsælgere på den københavnske kanalrundfart kan se frem til bedre løn- og arbejdsvilkår. Canal Tours har indgået overenskomst med HK og Serviceforbundet, så de ansatte får pension, mere i løn og betalte pauser.

Konflikten mellem fagbevægelsen og to københavnske turist-magneter er slut. Torsdag ville firmaerne være blevet ramt af strejker på såvel havnerundfarten som sightseeing-busserne, men nu er firmaerne gået med til at tegne overenskomst.

Turist-guiden Oliver sejrede: Nu siger han op

HK: Medarbejdernes sejr

De ansatte HK'ere, der arbejder på land som kontorpersonale, med administration og salgsarbejdet i billetlugerne, får en overenskomst, som er sammenlignelig med andre i samme type job. Det vil sige, at de fremover vil få bl.a. pension, ret til den 6. ferieuge og løn under barsel.

- Det her er medarbejdernes sejr. De har stået sammen hele vejen igennem, og det bærer frugt, siger René Knudsen, formand for HK Service i Hovedstaden,

Guiderne på båd-rundfarterne i de københavnske kanaler, hvor mange af dem før konflikten meldte sig ind i HK, er endt med at få en overenskomst med Serviceforbundet. En overenskomst, der matcher den bådførerne i firmaet har.

- Det har været vigtigt, at vi har fået guiderne med, så ingen er blevet efterladt på perronen. Vi har fået overenskomstdækket både Canal Tours og ejer-selskabet Strömma. Det er et godt resultat, siger Rene Knudsen.

For guiderne betyder dagens aftale også pension, højere løn, frit valgs-tillæg på tre procent af lønnen, den 6. ferieuge (svarende til 2,5 procent af lønnen) og adgang til betalte pauser.

22-årig guide står frem: Klamme toiletter og nul pauser

HK vurderer, at det samlet er mellem 100 og 150 medarbejdere, der nu får overenskomst afhængig af, om det er højsæson eller ej.

De ansatte vil kunne mærke lønstigningerne med det samme, da arbejdsgiverne er gået med til, at medarbejderne får indbetalt pension med virkning tilbage fra 1. juni 2018. De kan også vælge at få pengene udbetalt som løn. Dertil kommer et frit valgs-tillæg på tre procent af lønnen, den 6. ferieuge (svarende 2,5 procent af lønnen) og adgang til betalt spisepause.

 

via Listen To News