Kajakhåb blev syver: Ingen søvn i halv uge

Henriette Engel Hansen har næsten ikke sovet i fire nætter og var for nervøs inden OL-finalen i enerkajak.
- Sengene er dårlige, og jeg føler ikke, at jeg har sovet de sidste fire nætter. De to seneste nætter har jeg vendt og drejet mig, siger Henriette Engel Hansen.
- Sengene er dårlige, og jeg føler ikke, at jeg har sovet de sidste fire nætter. De to seneste nætter har jeg vendt og drejet mig, siger Henriette Engel Hansen. Foto: Polfoto / POLFOTO

Kajakroeren Henriette Engel Hansen havde håbet, at hun kunne kæmpe med om OL-medaljer i 500 meter enerkajak.

Men den 30-årige dansker var alt for nervøs og anspændt inden torsdagens finale, hvor hun blev nummer syv.

- Jeg var for anspændt og syrede hurtigt til, så jeg kunne ikke gøre, hvad jeg ville. Jeg var for nervøs, siger Henriette Engel Hansen.

Generelt har danskeren haft problemer med at styre sit spændingsniveau ved de store stævner, og så hjælper det heller ikke, at hun næsten ikke har sovet i en halv uge.

- Sengene er dårlige, og jeg føler ikke, at jeg har sovet de sidste fire nætter. De to seneste nætter har jeg vendt og drejet mig.

- Det er heller ikke optimalt. Det er ikke nogen undskyldning, men det ville have givet lidt mere ro, fortæller hun.

Henriette Engel Hansen arbejder allerede sammen med den tidligere kanoroer Arne Nielsson, der i dag er mental coach. Og hun vil stadig have stor fokus på det mentale område.

- Desværre går det godt til World Cup-stævnerne og til EM, hvor jeg ikke absolut skal præstere, men når vi så når til de store mesterskaber, så bliver jeg for nervøs i finalen, fordi jeg vil det for meget, siger hun.

Selv om Henriette Engel Hansen er blevet 30 år og lever et travlt liv, så er hun ikke færdig med at ro kajak endnu. Måske venter der et OL i Rio de Janeiro i 2016:

- Jeg elsker sporten. Jeg har kunnet kombinere tingene i tre og et halvt år, og det kan jeg vel også de næste fire, hvis jeg har lyst.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.