Kærlighed og indisk musik bag duggede ruder

Talasi Ørting sidder på en madras i sit tantracenter på Nørrebro. På væggene hænger indiske draperier, på bordene brænder duftlys, og i køkkenet bobler den indiske chai-the bag et farvestrålende stofophæng.
Talasi er 48 år, men har skikkelse og udstråling som en 38-årig. Hun smiler hele tiden og kigger rundt i den cirkel af madrasser, der dækker gulvet. Her sidder 32 singler, der denne søndag er mødt op til hendes tantra-singlekursus. 16 kvinder og 16 mænd er kommet for at »forbinde sig med den dybe kærlighed og stilhed, vi har indeni« og »åbne op for den sande livskraft, passion, sensualitet, sanser, nærhed, berøring og stilhed«, som der står på Talasis hjemmeside.
Talasis lillesøster er sexologen Joan Ørting, der har gjort reklame for søndagens kursus på sin hjemmeside. Derfor konstaterer Talasi, at der er mange nye ansigter. Og måske derfor skærer hun et par ting ud i pap, mens en af hendes hjælpere allerede er gået i meditationsmode med lukkede øjne og opadvendte håndflader ved hendes side.
»Denne eftermiddag er IKKE et datingarrangement. Mange tænker sikkert sex og pardannelse, når der står tantra og single på min hjemmeside. Men tantra er mange ting, og her handler det altså om at give og modtage kærlighed på et mere åndeligt niveau. Vi kommer i situationer, hvor vi bliver meget åbne, og det har tidligere givet lidt problemer. Fordi nogle kvinder ikke har villet sige nej, når mændenes, hvad skal jeg sige, pikenergi er blevet for kraftig,« advarer Talasi Ørting og giver alle muligheden for at forlade kurset og få de 350 kroner tilbage. Ingen rejser sig, men bemærkningen om pikenergi hører Talasi senere for.

Pippi Langstrømpe

Efter den lille indledning slukkes den indiske musik, og det er tid til en præsentationsrunde. Folk skal sige deres navn og nævne en fiktiv karakter, som de gerne vil være.
Marilyn Monroe er populær blandt kvinderne, som er mellem 25 og 65 år. Men også Audrey Hepburn, den gode fe fra Alice i Eventyrland og sangen Lets Give Them Something To Talk About er blandt forslagene. Herrerne nævner Al Pacino, Dolph og Pippi Langstrømpe, mens en enkelt af mændene beskriver sig selv som et mix af Martin Luther King og Freddie Mercury.
Det er en flok ganske almindeligt udseende mennesker, der kort efter sidder og chanter om-na-ma-shi-va-ya om og om igen, mens de på Talasis opfordring søger øjenkontakt med så mange som muligt. Her er ingen kronragede Mahatma Ghandi-agtige typer, eller folk i mærkeligt tøj for den sags skyld. Bare en gruppe almindelige danskere, der som den naturligste ting i verden nu rejser sig op for at »sige hej til deres kroppe,« ved at danse stille rundt til panfløjtemusik. Og herfra stiger intimiteten, nærværet og temperaturen i lokalet med eksplosionsagtig hast de næste fem timer.

Længe, intenst og varmt

Et par af stamgæsterne glemmer alt omkring sig, da sangen Say Yes brager ud fra højtalerne. I bare fødder og løsthængende kjoler snurrer de rundt og råber YES YES YES til den hårdt pumpede musik. De andre følger trop, og mens fugten driver ned af de store ruder, smider folk overflødigt tøj og mister sig selv på dansegulvet. Enkelte svæver rundt med armene spredt ud, men de fleste hopper op og ned på stedet i arytmiske bevægelser og med nakken tilbage. Inden trancen indfinder sig, sænker Talasi tempoet og introducerer aftenens næste øvelse. Hun opfordrer på det kraftigste til, at deltagerne vil modtage de andres varme og kærlighed.
Det er der ingen, der sidder overhørigt ser det ud til. Mens en smægtende stemme, hentet et sted i grænselandet mellem John Denver og kokken fra South Park, synger I Want To Hug You, I Want To Love You igen og igen, går de svedige deltagere rundt og vælger partnere. Først bukker de for hinanden, så skiftes de til at forme et hjerte med hænderne, så bukker de igen, og så bliver der krammet. Længe, intenst og varmt.

Nu skal der råhygges

Efter te, kage og kaffepausen sænker tusmørket sig over salen, og Talasi indleder anden del med at undskylde sin pikenergi-kommentar. Et par mænd har været henne ved hende, og hun undskylder »hvis ordet har virket nedladende overfor mændene«.
Alle er nu kommet så tæt på hinanden, at undskyldningen mødes med overbærende smil. Der er ingen ansats til ubehageligheder her i hulen, hvor stearinlysene og de farvestrålende lyskæder er kommet til deres ret.
Og nu skal der råhygges. Efter endnu et par runder med dans, intens øjenkontakt og masser af krammere trækkes madrasserne frem og dækker gulvet. I en sødlig lugt af sved, sure tæer og røgelsespinde ligger deltagerne og stener på gulvet til tonerne af stille panfløjtemusik. I grupper på fire får deltagerne nu mulighed for nydelsesfulde fem minutter hver. På skift må en deltager bede de andre om hvad som helst inden for rimelighedens grænser. Næsten alle vælger massage, og der bliver gået til sagen med stor alvor. Akkompagneret af dybe suk og ahh er og åhh er æltes der fødder, hænder, baller, hovedbunde og skuldre. En dame vælger i stedet at få fortalt en historie, og mens een stille hvisker i hendes øre, ligger hun med hovedet i skødet på en fremmed, der blidt stryger hende over håret. Imens går Talasi rundt med et saligt smil. Hun ved, hvornår kurset kører på skinner.
Så er det ved at være slut, men det er kun nødtvungent, at folk filtrer sig ud af hinanden og rejser sig fra de varme madrasser.
Udenfor venter støvregn, og derhjemme venter den tomme lejlighed.


Besøg Talasis hjemmeside på www.cityhearttemple.dk