VORES VALG

Kæmpe familieboom i opstillede kandidater

Ved dette folketingsvalg var der flere kandidater end nogensinde før, der har en kendt politiker i familien. Det fastslår en ekspert.
Fætrene Krarup og Langballe har i mange år været kendte navne i dansk politik. Nu rykker døtrene måske ind i Folketinget.
Fætrene Krarup og Langballe har i mange år været kendte navne i dansk politik. Nu rykker døtrene måske ind i Folketinget. Foto: Mie Brinkmann / POLFOTO

Hækkerup, Ellemann, Helveg, Auken og Langballe. Alle kendte navne inden for politik. Og efternavnene fortsætter, selvom hovedpersonen ikke gør det.

Næste generation af unge politikere er på vej ind i Tinget, og med sig i bagagen har de ofte et kendt efternavn. Der er nemlig sket et boom af opstillede kandidater med et i forvejen politisk kendt familiemedlem. Det fastslår Ekspert.

"Der er ingen tvivl om, at det er voldsomt mange den her gang i forhold til, hvad der generelt har været tidligere," siger Lars Hovbakke Sørensen, ekspert i politisk historie, til Newspaq.

Han forklarer, at det store fokus på toppolitikerne i medierne og partiernes topstyring, har stor indflydelse på det voksende fænomen.

"Nu hvor der er nogle bestemte personer, der i den grad er promoveret meget mere end andre, så er det meget nemt for deres familiemedlemmer også at forsøge sig med en politisk karriere," siger Lars Hovbakke Sørensen.

Blandt andet stillede Søren Krarups datter, 44-årige Marie Krarup, op til dette års folketingsvalg. Man ved endnu ikke, om hun er valgt ind. Også Kristian Thuelsen Dahls bror, Jens Henrik Thuelsen, stillede op til folketinget. Og han ligger i øjeblikket på vippen til at få en eftertragtet plads i Tinget.

Ida Auken stillede op for SF og som det ser ud nu, sikrede hun sig en plads i Folketinget. Hun er niece til Svend Auken og datter af Magrethe Auken, som sidder i Europa-Parlamentet for SF. Og listen er lang.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.