Kæmpe boom i lomme-og tasketyverier
Lomme-og tasketyvene har været særdeles aktive de seneste par år. Foto: colourbox
På de sidste tre år er der sket en markant stigning i anmeldelser af lomme-og tasketyverier.

Pas ekstra godt på, næste gang du går på shoppingtur med skuldertasken, eller har lagt pengepungen i baglommen.

Der er nemlig en stor stigning i anmeldelser af både tasketyverier og lommetyverier fra 2009 til 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Hvis man sammenligner tallene fra første og andet kvartal af 2009 og 2011, er stigningen på 41,4 procent. Det svarer til, at der 6.086 flere gange er blevet ringet til politiet og forsikringsselskabet for at anmelde et lomme- eller tasketyveri.

I 2009 var der i første og andet kvartal 14.687 anmeldelser i denne kategori. I 2011 var antallet af anmeldelser på hele 20.773.

Det Kriminalpræventive Råd oplyser, at der er få gode råd man kan følge, hvis man vil undgå at blive bestjålet. Man skal gemme nøgler og pung i en lukket lomme, som ikke er ens baglomme. Bruge en pengekat under overtøjet og man skal gå med tasken på skulderen i stedet for i hånden.

Man skal desuden være særligt opmærksom på tyverier, når man stiger på offentlig transport, det er nemlig her, risikoen er størst.

Til sammenligning er der i de andre 'tyverikategorier' ikke sket en stigning. Blandt andet ses et lille fald i anmeldelser af butikstyverier for første og andet kvartal fra 2009 til 2011.