K vil hjælpe udenlandske jobsøgende
Udenlandske studerende skal have tre år istedet for et halvt år til at finde job i Danmark, mener et politisk flertal. Foto: Colourbox
De Konservative vil lempe reglerne for udenlandske studerendes ret til at blive i Danmark efter end uddannelse. V og S støtter forslaget.

Udenlandske studerende skal have mulighed for at blive i Danmark i tre år efter endt uddannelse for at søge job.

Det mener De Konservative, der vil udvide den såkaldte green card ordning, skriver Berlingske.

I dag har kandidaterne kun seks måneder til at finde beskæftigelse, inden det er farvel og tak.

"Det er rigtigt ærgerligt, at de udenlandske kandidater forlader os efter et halvt år. Vi vil rigtig gerne have, at de bliver og bidrager positivt til det danske samfund," siger politisk ordfører Carina Christensen (K), til avisen.

Hun understreger, at green card-reglerne indebærer, at man i jobsøgningsperioden på tre år ikke har ret til sociale ydelser fra det offentlige. Alligevel vil Dansk Folkeparti ikke være med.

"De nuværende regler giver dem i dag et halvt år til at søge arbejde, og hvis de ikke kan finde beskæftigelse inden for den periode, så er det nok, fordi de ikke er så voldsomt attraktive for en arbejdsgiver og dermed heller ikke for det danske samfund," siger Dansk Folkepartis medlem af integrationsudvalget, Martin Henriksen til Berlingske.

Både Venstre og Socialdemokraterne bakker op om forslaget, og dermed er flertallet i hus.

Kilde: Berlingske