K vil have mere udenlandsk arbejdskraft

Det skal være lettere for udlændinge at komme til at arbejde i Danmark, lyder det fra De Konservative.
Den konservative formand, Lars Barfoed, er klar til at ændre udlændingereglerne, så det bliver lettere at komme til Danmark.
Den konservative formand, Lars Barfoed, er klar til at ændre udlændingereglerne, så det bliver lettere at komme til Danmark. Foto: Magnus Holm / POLFOTO

Justeringer af udlændingepolitikken skal gøre det lettere for udlændinge at komme til Danmark for at arbejde.

Sådan lyder det fra De Konservative på dagen, hvor Dansk Folkeparti fremlægger et omfattende katalog af nye krav og initiativer på udlændingeområdet.

Det skriver Politiken.

Med udmeldingen kommer K-formand Lars Barfoed erhvervslivet i møde, men han har ingen konkrete forslag til, hvordan lovgivningen skal ændres.

"Det ved jeg ikke endnu. Jeg tror bare, at fremadrettet kan vi godt finde en linje sammen med andre partier i Folketinget omkring spørgsmål, der adresserer udlændingepolitikken," lydet det fra Lars Barfoed.

Med dagens udmelding siger han dermed stop efter ti års stramninger af reglerne for asyl, familiesammenføringer, opholdstilladelser og statsborgerskab.

Dansk Folkeparti tolker udmeldingen som et oplæg til at lempe udlændingereglerne.

"Hvis man ikke vil lade lovgivningen følge med tiden, fraskriver man sig muligheden for at lukke de huller, der måtte opstå. Hvis man ikke udviser rettidig omhu, så bliver man overhalet af udviklingen. Der opstår hele tiden nye situationer og huller, der skal lukkes," siger DF's næstformand, Peter Skaarup til politiken.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.