K vil danse finans med regeringen
Foto: Thomas Borberg/POLFOTO / POLFOTO
Enhedslisten skal holdes uden for indflydelse, mens De Konservative vil have visse krav opfyldt.

De konservative er nu klar med en række krav til efterårets finanslov tilgengæld for deres mandater.

Forslaget som bliver præsenteret i Berlingske handler om, at holde Enhedslisten væk fra fadet og lægger de politisk taktiske manøvre på hylden, siger gruppeformand Brian Mikkelsen.

Tilbuddet lyder bl.a. på, at selskabsretten skal sænkes, den omtalte Nox-afgift skal rulles tilbage, arvegiften skal fjernes og så skal der strammes op overfor de ledige.

- Laver regeringen en aftale med Enhedslisten, kommer der nye skatter og afgifter på virksomhederme. Vi ønsker derimod en virksomhedspakke, hvor selskabsskatten sænkes til 20 procent, og NOx-afgiften rulles tilbage, siger gruppeformand Brian Mikkelsen til avisen.

Og det er positivt toner, mener socialdemokraternes fungerende politisk ordfører, som dog ikke vil forholde sig konkret til kravene fra De Konservative, men gerne til budskabet om at ville indgå i forhandlinger.

- Jeg syntes, især det er interessant, at blokpolitikken skal lægges til side, og jeg hører Brian Mikkelsen er træt af at lave politiske spilfægterier, siger Benny Engelbrecht til Newpaq.

Hos Venstre har man tidligere sagt, at man ikke vil redde regeringen, hvis Enhedslisten trækker støtten til finansloven.

- Hvis de konservative vil til at være nyt parlamentarisk grundlag for Helle Thorning-Schmidt, så skal de være velkomme til det. Vi mener, at Danmark har behov for en ny regering, der tager helt anderledes fat, for at sikre konkurrenceevne og vækst, siger Venstres politisk ordfører, Ellen Trane Nørby til Berlingske.

Enhedslisten har truet med at stemme nej til aftalen i efteråret.