K: Nej tak til Pia Christmas

De Konservative har besluttet, at ingen løsgængere bliver lukket ind i partiet igen i samme valgperiode, som de forlod partiet.
Hvis hun har lyst til at blive en del af den konservative folketingsgruppe igen, så kan det først blive efter et valg.
Hvis hun har lyst til at blive en del af den konservative folketingsgruppe igen, så kan det først blive efter et valg. Foto: Thomas Borberg / POLFOTO

Først lod det til, at hun var lun på at komme tilbage i regeringspartiet. Og de Konservative var angiveligt også lune på at få hende med i partigruppen.

Men nu står det klart, at de Konservative har besluttet, at løsgængeren Pia Christmas-Møller ikke kan komme tilbage i folketingsgruppen inden valget.

Det skriver Jyllands-Posten.

Partiet har truffet en ny beslutning, som udelukker et comeback for Christmas-Møller.

Årsagen er, at hun forlod folketingsgruppen i denne valgperiode - og derfor skal hun ikke have lov til at komme tilbage til partiet i samme valgperiode.

"Vi har truffet en principiel beslutning om, at hvis man melder sig ud af gruppen, så er det for resten af valgperioden. Det skal ikke kunne lade sig gøre at hoppe ud og ind af gruppen efter forgodtbefindende," siger gruppeformand Tom Behnke til avisen.

Samtidig slår han fast, at Pia Christmas-Møller ikke selv har henvendt sig til partiet med ønsket om at komme tilbage.

"Der har været presseforlydender om, at Pia Christmas-Møller skulle være på vej tilbage, men vi har ikke fået nogen officiel henvendelse om, at nogen skulle ønske at genindtræde i gruppen. Og i stedet for en diskussion om navne, har vi truffet denne beslutning," siger Tom Behnke.

Pia Christmas-Møller blev en central spiller på Christiansborg, da hun for nylig bakkede op om regeringens økonomiske 2020-plan, selvom hun i lang tid havde været kritisk over for især regeringens udlændingepolitik.

Kilde: jp.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.