Justitsminister lukker munden i Sass-sag
Munden er lukket med syv sejl på justitsministeren om Sass Larsen-sagen. Foto: Jens Dreisling / POLFOTO
Selvom Henrik Sass Larsen (S) trygler om at få lagt PET-rapporten frem i lyset, så nægter justitsminister Morten Bødskov (S) at handle.

Det eneste justitsminister Morten Bødskov har at sige til Sass Larsens bøn om at lægge alt frem om den manglende sikkerhedsgodkendelse er:

"Jeg har ingen kommentarer til sagen," lyder det fra ministeren til Newspaq.

Dermed nægter han at lytte til den socialdemokratiske kollega, der fik mast sine ministerdrømme på grund af en PET-efterforskning.

I stedet sender Morten Bødskov pressen videre til en tidligere udtalelse fra PET. Her nægter PET-chef Jakob Scharf at have overvåget den socialdemokratiske toppolitiker, selvom TV 2 torsdag aften erfarede, at Sass blev overvåget i to måneder.

"TV 2's oplysninger om, at PET skulle have foretaget overvågning eller aflytning rettet mod Henrik Sass Larsen, er ikke korrekte. PET har heller ikke haft grundlag for at foretage sådanne efterforskningsskridt rettet mod Henrik Sass Larsen," siger Jakob Scharf i udtalelse til Newspaq.

Siden har TV 2 trukket i land, og kanalen stoler på PET, når efterretningstjenesten siger, at der ikke har været overvågning af Sass Larsen.

Ifølge TV 2 skulle oplysninger om overvågningen stamme fra "flere uafhængige kilder".