Jordemoder svinet til i Netto: De siger, jeg skal få et job og ikke nasse på staten
Foto: Shutterstock/ Ritzau Scanpix
Jordemoderen Noura Bendali oplever fordomme, selvom hun har et godt job på Hvidovre Hospital.

Jordemoderen Noura Bendali møder mange fordomme i det danske samfund. Som muslimsk kvinde, der bærer tørklæde, må hun finde sig i lidt af hvert.

I Netto er hun blev svinet til af andre kunder, der kommer hen til hende med spydige kommentarer.

- Jeg kan godt gå nede i Netto, og så er der nogle, der siger 'så få dig dog et arbejde i stedet for at nasse på staten'. Det, de ikke ved, er, at jeg lige er kommet hjem fra nattearbejde, siger Noura Bendali til Ekstra Bladet.

Noura Bendali arbejder på Hvidovre Hospital, og i denne måned faster hun på grund af ramadan. For nogle uger siden kastede hun sig ud i en følelsesladet debat om fastende muslimers arbejdsindsats i ramadan-måneden.

Kritikerne, med integrationsminister Inger Støjberg (V) i spidsen, satte spørgsmålstegn ved, hvorvidt fastende muslimer er i stand til at levere en tilstrækkelig indsats på jobbet uden mad og drikke i mange timer.

Noura Bendali kom til Danmark som toårig, og hun føler sig så dansk, som man kan blive. Hun har en uddannelse, betaler skat og har et godt job. Desuden elsker hun smørrebrød, fortæller hun.

Hendes fem børn er kommet i gang med livet, hvor den ældste søn er pædagogstuderende og den næstældste er uddannet folkeskolelærer. De øvrige børn spiller fodbold og håndbold på eliteplan.

I 2017 stillede Noura Bendali op til Københavns Borgerrepræsentation for Nationalpartiet. Hun blev dog ikke valgt ind.

Noura Bendali med sin søn Soufian, der begge har stillet op til valg for Nationalpartiet. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix