Johanne: Vi er parlamentarisk grundlag
- Vi står klar til at forhandle og samarbejde, men det skal naturligvis være om en politik, som trækker Danmark i en mere social retning, siger Johanne Schmidt-Nielsen. Foto: Mark Knudsen
Enhedslisten var og er dybt uenige med regeringen om skattereformen, fastslår Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten er parlamentarisk grundlag for S-R-SF-regeringen, men er dybt uenig i skattereformen, som blev gennemført med Venstre og De Konservative trods lange forhandlinger med Enhedslisten.

Det fastslår partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, ved Enhedslistens sommergruppemøde i Karrebæksminde.

- Vi var og er dybt uenige i, at regeringen lavede en blå skatteaftale frem for en rød.

- Det er uforståeligt, at en socialdemokratisk ledet regering kan finde på at indgå en skatteaftale, hvor man tager fra mennesker, som har mindst, for at give skattelettelser til folketingsmedlemmer og journalister, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun vil ikke betegne Enhedslisten som regeringens støtteparti, men foretrækker parlamentarisk grundlag. Efter skatteaftalen fastslog hun, at Enhedslisten ikke længere er regeringens støtteparti.

- Vi står klar til at forhandle og samarbejde, men det skal naturligvis være om en politik, som trækker Danmark i en mere social retning, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun vil ikke kommentere, om regeringen er kommet længere fra Enhedslisten efter skatteaftalen samt sommerens skænderier, hvor Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, kaldte Enhedslisten for et "ekstremt parti".

- Før finansloven har regeringen et valg. De kan vælge at samarbejde med højrefløjen eller med Enhedslisten. Hvis de samarbejder med os, skal vi have nogle indrømmelser, siger Johanne Schmidt-Nielsen og tilføjer:

- Det er helt afgørende for at at få løst problemet, hvor tusinder af mennesker står til at falde ud af dagpengesystemet.

Hun kan ikke forestille sig at stemme for finansloven, hvis problemet ikke løses, påpeger partiets politiske ordfører.