VORES VALG

Johanne: Nu skal jeg på cafe

Enhedslistens frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen puster ud efter valgkampen.
Enhedslisten står til et historisk valg. De seneste målinger sender partiet i Folketinget med 14 mandater. Partiets frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen afgav sin stemme kort før middag på Blågårdsskolen på Nørrebro i København.
Enhedslisten står til et historisk valg. De seneste målinger sender partiet i Folketinget med 14 mandater. Partiets frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen afgav sin stemme kort før middag på Blågårdsskolen på Nørrebro i København. Foto: Ditte Valente / POLFOTO

Med et rend af tv-fotografer og journalister i hælene satte Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen kort før middag sit kryds og dermed punktum for tre ugers valgkamp.

Det skete på Blågårdsskolen på Nørrebro i København.

"Jeg bliver altid lidt bange for, om jeg nu også har husket at sætte det det rigtige sted," lød det halvt spøgefuldt fra socialisternes store stemmesluger, der var på vej på cafe.

"Om lidt skal jeg ned på en cafe i Blågårdsgade, hvor de har inviteret mig på frokost. Så jeg skal snakke med nogle af de mennesker, der bor i den gade, hvor jeg også selv bor," sagde Johanne Schmidt-Nielsen.

Men valgkampen, der ifølge målinger på valgdagen sender Enhedslisten i Folketinget med hele 14 mandater, har også tæret på kræfterne, selvom Johanne Schmidt-Nielsen kun er 27 år.

"Selvfølgelig har det været hårdt. Men det har heldigvis været rigtig sjovt," siger hun og fortæller, hvad der været motivationen gennem valgkampen.

"Nu har vi haft ti år, hvor Dansk Folkeparti har fået indrømmelser og udlændingeforringelser ved hver eneste finanslov. Og hvis de borgerlige vinder igen, så skal Anders Samuelsen og Liberal Alliance også have velfærdsforringelser, så det er et fuldstændig afgørende valg," siger hun.

Selvom Johanne Schmidt-Nielsen er en energisk debattør, har det bedste ved valgkampen hverken været at stå i spotlyset i et tv-studie eller tale med journalister, bedyrer hun.

"Det er fedt at komme ud og møde folk og opleve, hvor mange der er engageret. Tidligere i dag var jeg ude hos 3F i Kastrup, som er nogle af dem, der står til virkelig at blive ramt af regeringens forringelser. Og det at opleve det der drive fra tusindvis af mennesker, der ikke er medlem at et parti, men bare kæmper for et mere socialt og solidarisk Danmark, det har været ret fantastisk," siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.