Jønke sagsøger Norge

Den danske HA-rocker vil ikke finde sig i, at han blev udvist af Norge, og nu lægger han sag an.
Jønke er godt gal over, at han ikke måtte komme ind i Norge til stor rocker-fest. Arkiv
Jønke er godt gal over, at han ikke måtte komme ind i Norge til stor rocker-fest. Arkiv Foto: Jens Dresling

Hells Angels talsmand Jørn 'Jønke' Nielsen har meget svært ved at forstå, hvorfor han og otte danske rockere samt de 17 udenlandske rockere den 2. april i år ikke måtte komme ind i Norge.

Her var rockerne på vej til en stor Hells Angels-fest i Norge ved Klepp i Rogaland, hvor HA-rockere og sympatisører fra hele verden var inviteret.

Men da de danske rockere ankom med færge til Kristiansand, blev de mødt af politiet. De blev herefter fængslet, og blev senere sendt tilbage til Danmark.

"De havde absolut intet at komme efter. De påstod bare, at vi ville opføre os kriminelt, og derfor måtte vi ikke komme ind i landet. En af forklaringerne var, at da vi rejste otte samlet, så kunne vi ikke komme ind. Undskyld, men hvad fanden ligner det," siger Jørn 'Jønke' Nielsen til bt.dk.

De andre 17 udenlandske rockere blev også anholdt og sendt hjem ved ankomst.

"I første omgang har mine klienter klaget til Utlendingsdirektoratet for det, de mener, er et ulovligt udvisningsgrundlag af politiet. Såfremt vi ikke bliver hørt, vil sagen blive kørt hele vejen til toppen i retssystemet både i Norge og internationalt," siger advokat Geir Jøsendal til dagbladet.no ifølge bt.dk.

Han repræsenterer 22 af de danske, tyske og luxembourgske rockere, der blev udvist i april.

Kilde: B.T

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.