Jobskifte kan give dansk topboss 275 mio. kr
Kåre Schultz kan hæve mange millioner i løn i sit nye job. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen.
Kåre Schultz stiger vildt i løn, efter han skifter fra Lundbeck til den internationale medicinalkoncern Teva.

Som topdirektører i medicinalfirmaet Lundbeck var Kåre Schultz med en samlet årsløn på 37,8 mio. kr. en af de absolut højstlønnede danske direktører.

Men han bevæger sig op i en helt anden lønliga, når han bliver ny topboss i den internationale medicinalkoncern Teva. Det skriver TV2.

TV2 har gennemgået den indberetning, som medicinalvirksomheden har givet til de amerikanske børsmyndigheder. Den afslører en lønpakke, der over de næste år kan give Kåre Schultz op 275 mio. kr i løn. Og som måske forklarer, hvorfor Schultz selv taler om et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

Underskrift giver 120 mio. kr.

Kåre Schultz får en bonus for at sige ja til jobbet på hele 123 mio. kr. Bonussen bliver udbetalt over to gange. Første rate falder efter tre måneder, den anden efter seks.

Hans årlige grundløn bliver to mio. dollar, godt 12 mio. kroner. For en topdirektør er det ikke noget særligt, men den bliver suppleret af bonusordninger, der kan mangedoble årslønnen.

Kåre Schultz kan få op til 25 mio. kr. om året i bonus i kontanter. Derudover op til 37 mio. kr. i bonusordninger, som er bundet i aktier.

Teva er også meget interesseret i at holde på den danske chef. Derfor kan han se frem til en bonus i aktier på 31 mio. kr. efter henholdsvis tre, fire og fem år i jobbet.