DR-boss sagde op: Genansat med millionløn
Gitte Rabøl stoppede som mediedirektør i DR tidligere på året. Nu er hun i stedet mangfoldighedskonsulent. Lønnen er den samme. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix
Gitte Rabøl sagde op som mediedirektør i DR sidste år. Nu er hun i stedet mangfoldighedskonsulent. Lønnen er stadig over 2 millioner kroner.

DR har ansat den tidligere mediedirektør Gitte Rabøl som mangfoldighedskonsulent. Lønnen som konsulent for mangfoldighed i mediegiganten er den samme, som hun fik som direktør: 2.096.782 kr. Det skriver Ekstra Bladet.

Gitte Rabøl sagde sin stilling op sidste år. 1. april overtog Henriette Marienlund jobbet som mediedirektør. Men i stedet for at stoppe har DR altså fundet en ny plads til Gitte Rabøl.

»Gitte Rabøl vil være kommitteret for DRs bestyrelse og direktion fra 1. april 2017 til udgangen af april 2018, hvorefter hun fratræder sin stilling i DR. Hun skal særligt løse strategiske opgaver relateret til mangfoldighedsproblematikken," skriver DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen i en mail til Berlingske.

Mange penge

Både politikere og en ekspert undrer sig over, at Gitte Rabøl, der selv sagde sin stilling op, kan hæve samme løn som konsulent, som hun fik i sin tidligere stilling.

- Når man siger op, vil man væk. Jeg kan slet ikke forstå, at hun har accepteret det. Medmindre hun har brug for mange penge; fordi det er mange penge, hun får. Og hvad får organisationen ud af en person, som gerne vil væk? Forventer de at få den samme indsats ud af det som fra en person, der er motiveret for at være i organisationen? Det er meget mærkeligt, siger Anders Drejer, professor i ledelse på Aalborg Universitet, til Ekstra Bladet.

Berlingske har talt med en række politikere, der undrer sig over lønniveauet.

- Jeg synes det lyder himmelråbende kritisabelt. Det er en overdådig løn, ja højere end statsministerens. Man kan spørge, om de mange ansatte i DR ikke selv kan løse opgaver om mangfoldighed, lyder det fra Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus til Berlingske.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Gitte Rabøl til sin høje hyre. I stedet har hun sendt en mail gennem DR's kommunikationschef Lasse Bastkjær.

"Jeg glæder mig fortsat til at arbejde med strategiske opgaver for DR og til at følge arbejdet med mangfoldighed til dørs", skriver hun blandt andet. 

via Listen To News