Jobcenter Aarhus overgiver sig
En aarhusiansk mand er sikret job i offshore-branchen, hvis han får de rette kurser. Det har jobcentret hidtil nægtet, men nu har de skiftet holdning. Foto: Stan Shebs/GNU Free/wikimedia
Nu får en ledig fra Aarhus de kurser, som sikrer ham et job i offshore-branchen.

I et halvt år sagde Jobcenter Aarhus nej til at give en ledig uddannelse, så han kunne få job i offshore-branchen. Men nu har jobcenteret ændret holdning, skriver Fagbladet 3F.

Peter Michael Ærø Buus havde fået lovning på et job i en offshore-virksomhed, hvis han fik de rigtige kurser. Men siden januar har han fået afslag på kurserne fra Jobcenter Aarhus. Først efter Fagbladet 3F har skrevet om sagen, og rådmand Hans Halvorsen (S) har bedt om en redegørelse, har Jobcenter Aarhus ændret afgørelsen og bevilliget uddannelse.

- Jeg kan bare sige, at vi har haft kontakt med virksomheden og aftalt, at Peter Michael Ærø Buus kan starte i job efter en række kurser, og så har vi givet kurserne, siger centerchef i Jobcenter Aarhus Karin Rasmussen til Fagbladet 3F.

Peter Michael Ærø Buus er glad for endelig at få kurserne, men ærgrer sig over, at det har taget seks måneder.

- Mentalt har det været hårdt, jeg har gået rundt i limbo-land og har mistet modet. Der er ikke meget service at hente hos jobcenteret, siger han til Fagbladet 3F.