Joachim om sin prinserolle: Misforstået pligt
Prins Joachim åbnede op til den sympatiske overlæge Steffen Jacobsen i det tredje program om Danmarks historie. (Foto: DR)
Sandhederne kom på bordet i tv-dokumentaren "Prins Joachim fortæller".

I de fremragende historieprogrammer på DRK "Prins Joachim fortæller" handlede onsdag aftens udsendelse om den danske skoles historie.

På et tidspunkt taler prinsen med en mønsterbryder, overlæge dr.med. Steffen Jacobsen, som havde en forhutlet barndom, men altså endt på den højeste sociale rangstige. Selvsamme læge spørger prins Joachim, om det ikke også forholder sig på samme måde med ham, omend prinsen jo var vokset op på den lyse side, men dog brudt det manuskript, som var skrevet på forhånd til ham.

Uden at tøve svarer prins Joachim, at "han sikkert selv for længe holdt fast i det manus af misforstået pligt". Han fortæller også, at han er "blevet klogere" af de valg, han har truffet og til sidst, at hans børn "for Guds skyld ikke skal blive som farmand".

1999: Dengang alt stadig var fryd og gammen på Schackenborg mellem prinsesse Alexandra og prins Joachim, men idyllen brast, da hun forlod ham. Senere forlod han slottet. Foto: Scanpix

Prins Joachims liv var tilrettelagt

Prins Joachim fik allerede som ganske ung at vide, at han skulle arve Schackenborg i Sønderjylland, efter at det barnløse lensgrevepar Schack havde skænket det sønderjyske slot til ham. Også den svære opgave fortæller han om i programmet:

– Det var en ny situation at tænke på. Den lette side af min ungdom var, at jeg vidste, hvad jeg skulle studere. Det er for mig en tid, jeg ikke vil gøre om – men jeg må så også bare erkende, at der kom en slutdato på det.

Brød manuskriptet

Prinsen blev fik en landbrugsuddannelse sideløbende med sin militæruddannelse, men det var tydeligt, at han efterhånden ikke trivedes på Schackenborg med sin prinsesse Alexandra. Parret opholdt sig oftere og oftere i København, især prinsessen tyede mere til det pulserende storby-liv end som slotsfrue i Møgeltønder.

Første store brud på etiketten og manuskriptet var, da parret meddelte at de skulle skilles i september 2004. 

Det næste store skridt var, da prinsen bestemte sig for at sælge arvegodset Schackenborg og flytte til det mondæne Klampenborg i stedet med sin nye kone, prinsesse Marie og deres to børn prins Henrik og prinsesse Athena.

Prinsen har nu rykket teltpælene op og er flyttet til Paris med familien – det lå heller ikke i det veltilrettelagte manuskript, som mor, dronning Margrethe, og far, prins Henrik, dengang skrev til deres yngste søn.

Prins Joachim har altid befundet sig bedre i en kampvogn end i en mejetærsker, hvorfor han dog også til sidst valgte en karriere i militæret. Foto: Scanpix

 

 

 

 

 

via Listen To News