I lige over 10 år var kokken Jesper Vollmer chefkok i kongehuset. I løbet af de mange år kom han tæt på prins Henrik, der nød at stå for at planlægge maden til de royale munde.
Prinsen kunne dog være lidt af en mundfuld. Det indrømmer Jesper Vollmer i et interview med Sladderkongen.dk.
– Jeg ville lyve, hvis jeg sagde at der ikke var en lille kriller i maven hver gang man skulle op til ham, men det var også fordi han havde det humør, han havde. Der kunne godt ryge en finke af panden, hvis han ikke var tilfreds med ting, fortæller Jesper Vollmer i podcasten.
Kokken roser den afdøde prins for at dele sol og vind lige. Prins Henrik var både klar med roser, når han var tilfreds og kritik, hvis det ikke faldt i hans smag.
Jesper Vollmer er slet ikke i tvivl, da han bliver spurgt om, hvorvidt han savner prins Henrik.
– Ja, det gør jeg helt sikkert. Han satte så meget stress i køkkenet indimellem, at man tænkte ”kunne du ikke godt lige tage på en lille ferie, fordi nu er det lidt anstrengende, at du er hjemme”. Hvis han så havde været afsted en uges tid, ville man gerne have, at han kom hjem igen. Så savnede man lidt larm i køkkenet igen, her snart tre år efter prinsens død, kan Jesper Vollmer stadig savne prinsen.
– Han fyldte så meget – både på den gode måde, men også nogle gange SÅ meget, at man tænkte ”nu vil man godt lige have en pause”. Den dag i dag, kunne jeg bare godt tænke mig at se ham igen, fordi han satte jo gang i det hele og han betød rigtig meget for os i køkkenet, fortæller han til Sladderkongen.dk.
Her beskriver han også sit forhold til prinsen.
– Jeg plejer at omtale os som gastronomiske venner. Vi havde et enormt intimt forhold omkring mad og måden vi var sammen på omkring mad. Ja, der skulle et måltid på bordet tre gange om dagen, men udover det, var det rigtig meget af jobbet der gik ud på at sørge for at han var glad og tilfredsstillet omkring mad.
Prinsen havde sin gang i køkkenet. Derfor kunne personalet også mærke, da prinsen blev ramt af demens.
– Jeg havde en god tid derinde. Prinsen var jo fyr og flamme, da jeg startede derinde i 2006. Så begyndte hans sygdom stille og roligt - det er jo ikke noget der kommer fra den ene dag til den anden. Så vi var rigtig mange, der var tætte på prinsen, der godt vidste at det ikke gik den rigtige vej.
– De sidste par år – er vi alle sammen enige om – at der var han ikke helt frisk i de interviews, der var. Der gjorde han nogle fjollede ting og kunne ikke huske så meget. Det gik faktisk rigtig, rigtig skidt. Så jeg oplevede både den fuldstændig problemfrie periode, begyndelsen af sygdomme og så til sidst, hvor det gik helt galt, siger Jesper Vollmer til Sladderkongen.dk.