Italiensk topspiller indrømmer matchfixing
Den tidligere landsholdsspillere Cristiano Doni indrømmer nu sin deltagelse i aftalt spil. Foto: Colourbox
Den italienske eks-landsholdsspiller Cristiano Doni indrømmer, at han har deltaget i matchfixing.

Cristiano Doni var en af de 16 personer med tilknytning til italiensk topfodbold, der tidligere på ugen blev anholdt for at deltage i aftalt spil.

Og nu indrømmer den tidligere Atalanta-anfører, der spillede på det italienske A-landshold tilbage i 2001 og 2002.

"Jeg sagde ja til det, fordi Atalanta havde fordel af det. Jeg ville aldrig have lyttet til nogen, der ville tilbyde mig penge for at få mit hold til at tabe," siger 38-årige Cristiano Doni til sportsavisen La Gazetta dello Sport efter fem dages frihedsberøvelse.

Han fortæller, at han kendte til aftalt spil i en Serie B-kamp mellem Atalanta og Piacenza.

"Jeg gav min tilladelse og spillede på resultatet," siger Doni, der påstår at han handlede på egen hånd, til Gazetta dello Sport.

"Jeg forsøgte at gøre det samme i forbindelse med en kamp mod Ascoli. Men det var alt sammen personlige initiativer. Jeg tilhører ingen organisation. Klubben vidste ingenting," siger han.

Cristiano Doni forklarer endvidere, at Atalantas nedrykning til Serie B "gjorde ondt", og at det var derfor han accepterede tilbuddene om aftalt spil.

"Ved at vinde var vi sikre på at blive oprykket," siger han til Gazetta dello Sport.

Doni blev anholdt på grund af en mistanke om, at han ville destruere bevismateriale. Han blev løsladt lørdag, men skal forblive i husarrest.