Robotter narrer os ved poker-bordet
Det er ofte, at der slet ikke sidder mennesker bag navnene på de store poker-sites. Det kan en flok danskere spillere nu afsløre. Foto: Isaac Brekken / POLFOTO
En gruppe poker-spillere mener at have afsløret omfattende snyd med såkaldte poker-robotter.

Når du vinder eller bliver blanket af i et af nettets mange poker-rum, er din modstander ofte ikke et levende menneske, men et avanceret computerprogram.

Det skriver DR.

Pokerspilleren Paul Otto, som bor i Berlin og lever af at spille poker på nettet, har sammen med andre poker-spillere analyseret mønstre i poker-rummene.

"Ud fra vores undersøgelser tyder det på, at robotterne har vundet op imod en million dollars indtil nu i 2011," fortæller han til DR.

De såkaldte robotter eller 'bots' er computerprogrammer, der er bygget til at regne spillet ud. Og det er de efterhånden blevet dygtige til.

"Der er sket en evolution. Robotterne er tydeligvis nået et niveau, hvor de er i stand til at vinde over selv de dygtige spillere," siger Paul Otto.

"Der er flere ting, der gør os sikre på, at det er robotter. Der er en lange række statistiske forklaringer. Men det mest overbevisende er, at de navne, vi har udpeget, er helt ukendte i pokermiljøet," siger poker-spilleren til DR.

Anklagerne er rettet imod selskabet Ongame, der leverer pokerteknologi til flere store spiludbydere, for eksempel Scandic Bookmakers og Betsafe.

Ongame erkender, at der er hold i beskyldningerne.

"Jeg kan ikke sige, hvor mange eller hvilke, der er blevet afsløret. Men vi har blokeret en del konti. Det kan jeg bekræfte," siger marketingsdirektør Martin Lerby til DR.

Hvilket beløb, robotterne har vundet, kan Martin Lerby ikke sige noget om.

Kilde: DR