Israelsk ekspræsident i fængsel for voldtægt
Israels Højesteret stadfæster voldtægtsdom over tidligere præsident Katsav. Foto: Polfoto, (AP Photo/Uriel Sinai, Pool) / POLFOTO
Israels højesteret har stadfæstet den tidligere præsident Moshe Katsavs dom på syv års fængsel for voldtægt.

I december blev den nu 65-årige Moshe Katsavs dømt for at have voldtaget en tidligere medarbejder, da han var minister i 1990'erne, og for seksuelt at have chikaneret to andre kvinder i sin formandsperiode fra 2000-2007.

Og nu har Israels Højesteret torsdag enstemmigt stadfæstet Tel Aviv District Courts beslutning om at dømme den tidligere præsident til syv års fængsel, skriver den israelske avis Haaretz.

Selv har han benægtet alle anklager og hævder, at han er et offer for et komplot, men Højesteret valgte altså enstemmigt at afvise hans appel.

Anklagerne har handlet om tre kvinder - to fra præsidentens kontor og en fra ministeriet for turisme, som han tidligere var minister for.

Katsav trak sig fra præsidentembeddet i 2007 på grund af beskyldningerne. Han gik dengang med til at betale erstatning for at undgå fængsel, men trak sig senere ud af aftalen.

Katsav skal begynde sin afsoning den 7. december, og det er første gang at et tidligere israelsk statsoverhoved skal i fængsel.

Kilde: Haaretz