Israel: Angreb på Iran er langt væk
Den øverste general for de samlede amerikanske styrker, Martin Dempsey (tv), taler med Israels generalløjtnant Benjamin Gantz under et NATO-møde. Foto: Polfoto, (AP Photo/Virginia Mayo) / POLFOTO
Irans atomprogram får Israel til at tale åbent om muligheden for et angreb mod Iran.

Den israelske forsvarsminister, Ehud Barak, lægger en dæmper på den ophedede krigsretorik mellem Israel, USA og Iran.

Ehud Barak blev onsdag bedt om at kommentere, hvorfor den ledende generel for de samlede amerikanske styrker, Martin Dempsey, i denne uge besøger Israel. Forud for besøget er der spekulationer om, at USA vil bede Israel om forhåndsvarsel, hvis den mellemøstlige stat angriber Iran.

"Vi har ikke truffet nogle beslutninger herom. Det hele er meget langt væk," svarede Ehud Barak, skriver Reuters.

Om hvorvidt "meget langt væk" betyder, at et angreb kunne finde sted inden for uger eller måneder, var Ehud Barak ikke specifik omkring.

"Jeg har ikke lyst til at komme med estimater. Det er under alle omstændigheder ikke presserende," svarede han.

Ehud Barak antydede, at USA og Israel, som begge er dybt bekymrede over Irans atomprogram, som man frygter skal bruges til at udvikle atomvåben, er ved at udvikle en fælles handlingsplan over for Iran.

Iran er for tiden underlagt omfattende handelsembargoer af især USA i et forsøg på at presse præstestyret til at opgive sit atomprogram. Iran fastholder imidlertid, at programmet kun skal anvendes til fredelige formål.