Ingen krejler mere end sjællændere

Når det kommer til at støve gamle sager af og sælge dem på nettet, er der ingen der slår sjællænderne, viser nye tal.
Sjællænderne er landets bedste genbrugere, viser nye tal.
Sjællænderne er landets bedste genbrugere, viser nye tal. Foto: Polfoto, Rasmus Baaner / POLFOTO

Tilbøjeligheden til at klemme enhver, lille krone ud af gamle og brugte sager, rammer sjællændere oftere end andre danskere.

Stik imod alle almene forventninger om, at jyderne har det bedst udviklede krejlergen, har Den Blå Avis' hjemmeside offentliggjort tal, som afslører sjællændere som de danskere, som er bedst til at støve brugte sager af og sætte dem til salg på internettet.

I gennemsnit har hver sjællænder indrykket 1,5 privatannoncer i 2011, mens jyderne kun har fundet ting og sager nok til at oprette 0,8 annonce per person.

De største krejlere hører hjemme i den midtsjællandske by Ølstykke, hvor indbyggerne i gennemsnit har solgt 2,96 ting på dba.dk, hvilket er en stigning på 76 pct. i forhold til sidste år. Den typiske krejlerby er en provinsby, og det skyldes, at mange danskere gerne vil handle i deres lokalområde, forklarer Kommunikationschef hos Den Blå Avis, Simon Karsø.

"Det er nemmere for den enlige mor at købe en trip-trap stol i nærområdet end at købe den i en anden by. Det er også hurtigere, og så er det mere sikkert at se varen og røre ved den, før man udveksler penge," siger Simon Karsø til Nyhedsbureauet Newspaq.

Krejlerne er især glade for at forlænge levetiden på børnetøj, møbler og elektronik i form af bærbare computere og spillekonsoller.

Sidste år var Billund Danmarks største krejlerby, mens Øltstykke fristede en tilværelse som nummer 45 på listen. I år kan sjællænderne imidlertid glæde sig over at have sparket Billund så eftertrykkeligt ned fra podiet, at lufthavnsbyen først stoppede rutsjeturen, da den nåede til plads nummer 144.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.