Ingen hjælp gør unge storkriminelle

Det får konsekvenser, når VKO dropper en række tiltag for at hjælpe unge kriminelle, advarer formand for Børnesagens Fællesråd.
"På sigt er der ingen tvivl om, at enhver ung, der bliver hængende i kriminalitet vil blive en stor udgift for samfundet," siger Geert Jørgensen, der var medlem af regeringens Ungdomskommission, som frarådede at man sænkede den kriminelle lavalder.
"På sigt er der ingen tvivl om, at enhver ung, der bliver hængende i kriminalitet vil blive en stor udgift for samfundet," siger Geert Jørgensen, der var medlem af regeringens Ungdomskommission, som frarådede at man sænkede den kriminelle lavalder. Foto: colourbox

Det får store konsekvenser for både samfundet og de kriminelle unge, når VKO nu vælger ikke at gennemføre alle de forbyggende initiativer, som man ellers havde planlagt, da man sænkede den kriminelle lavalder.

Det mener Geert Jørgensen, direktør i Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud og tidligere medlem af regeringens Ungdomskommission.

"Det er dybt beklageligt, at man ikke tager konsekvensen og følger op og gennemfører alle de tiltag, der kan overhovedet kan iværksættes for at undgå, at unge havner i kriminalitet," siger han til Newspaq.

VKO har ifølge Information droppet en række tiltag, som ellers blev brugt til at legitimere, at man sænkede den kriminelle lavalder til 14 år.

Det handler om særlige retspsykiatriske pladser til de unge, en styrket indsats, når unge dropper ud ellers udskrives af skolen og ikke mindst børnefaglige undersøgelser i alle sager, hvor børn og unge mistænkes for vold eller anden alvorlig kriminalitet.

Og de tiltag er der brug for, da de unge ellers ikke får den nødvendige hjælp og behandling.

"Det kan medføre, at de blive hængende i kriminalitet. Og på sigt er der ingen tvivl om, at enhver ung, der bliver hængende i kriminalitet vil blive en stor udgift for samfundet," siger Geert Jørgensen.

SF og socialpædagogerne raser ifølge Information også imod VKO's valg om ikke at gennemføre initiativerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.