Ingen fyringer trods rekordstor bøde

Danfoss blev onsdag ramt af danmarkshistoriens hidtil største bøde for ulovlig kartelvirksomhed. Men den udløser ingen fyringer.
Danfoss med hovedsæde på Als får kæmpebøde for ulovlig prisaftale.
Danfoss med hovedsæde på Als får kæmpebøde for ulovlig prisaftale. Foto: Danfoss / POLFOTO

De 5.000 danske medarbejdere hos industrigiganten Danfoss kan ånde lettet op.

Den rekordstore bøde på 90 millioner euro svarende til ca. 675 millioner kroner, som EU-Kommissionen netop har pålagt virksomheden at betale, vil ikke udløse fyringer.

Det oplyser fællestillidsmand for de 700 ansatte på Danfoss i Nordborg på Als, Gunnar Jensen.

"Sagen får ingen konsekvenser på medarbejdersiden hverken her i Nordborg eller andre steder i Danmark," siger han til Newspaq.

Gunnar Jensen sidder i øjeblikket i bestyrelsesmøde, hvor sagen drøftes.

Udover Nordborg har Danfoss fabrikker i bl.a. Gråsten, Kolding, Silkeborg, Vejle, Glamsbjerg og Viby. I alt beskæftiger Danfoss godt 5.000 medarbejdere i Danmark og 19.000 medarbejdere i 21 andre lande.

Danfoss, der bl.a. laver termostater til radiatorer, får bøden på grund af ulovlige prisaftaler på det amerikanske marked.

Der er tale om den største kartelbøde i danmarkshistorien.

Danfoss' topchef, Niels Bjørn Christiansen, er på vej til et pressemøde i København. Han har tidligere betegnet sagen som en "pinagtig og ubehagelig sag" der ligger langt fra virksomhedens grundlæggende værdier.

Danfoss har allerede afsat 720 millioner kroner til bøden i sit seneste halvårsresultat.

Kartelsagen begyndte tilbage i 2008. Det var amerikanske Tecumseh, en af Danfoss' største konkurrenter, der opdagede ulovlighederne og gik til konkurrencemyndighederne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.